BL kalder til kamp mod pesticidforbud

Landmænd, som oplever kommunalt bøvl med egne vandboringer, inviteres til møde den 14. december

marksprøjte-foto-hardi.dk

Bor du på en matrikel, hvor den lokale kommune barsler med at udstede sprøjteforbud?

Så bør du overveje at deltage i et møde i Bæredygtigt Landbrugs domicil i Fredericia onsdag den 14. december. Her vil BL samle de medlemmer, som er klar til en fælles indsats mod kommunernes klart ulovlige tiltag.

”Vi oplever, at flere og flere kommuner truer med pesticidforbud, specielt i vandindvindingsområder. Sådanne forbud kan medføre omkostninger, som landbruget absolut ikke har brug for”, siger BL-direktør Hans Aarestrup.

”Derfor er vi nødt til at bekæmpe disse kommunale planer og i øvrigt fortælle både kommunerne og omverdenen, at korrekt og regelret anvendelse af lovlige og godkendte pesticider er en logisk og integreret del af en moderne og bæredygtig landbrugsproduktion, der sætter klima og rent drikkevand i højsædet”, tilføjer direktøren – som hæfter sig ved, at landbrugets nuværende sprøjtemidler ikke udgør noget problem.

Mødet den 14. december finder sted fra kl. 14 og afvikles på Gamle Tårupvej 48 ved Fredericia. Forhåndstilmelding skal ske på mailadressen info@baeredygtigtlandbrug.dk.

Er man endnu ikke medlem af Bæredygtigt Landbrug, kan man blive det på mødet.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top