På mål for virkeligheden

Det er nødvendigt at måle ude i virkeligheden, inden der reguleres. Det dur ikke at regulere efter de mange modelberegninger, der bygger på antagelser

hans2

Af Hans Aarestrup, direktør for Bæredygtigt Landbrug

Erik Thyge Nielsen, Frederikshavn, spørger i et indlæg i Nordjyske den 29. november, om man skal tage ”målermand Jørgensen” alvorligt.

Dermed prøver skribenten at gøre sig lystig på en meget alvorlig baggrund.

Svaret er JA. Bæredygtigt Landbrug og dets formand Flemming Fuglede Jørgensen skal i allerhøjeste grad tages alvorligt. Det er nødvendigt at måle ude i virkeligheden, inden der reguleres. Det dur ikke at regulere efter de mange modelberegninger, der bygger på antagelser, som Nielsen åbenbart hviler sit teoretiske hoved på.

Trekløverregeringen har netop ved sin tiltrædelse bekræftet Landbrugspakken og dens fokusering på målrettet regulering. Det betyder, at målinger stadig skal sættes i højsædet. Og med indberetninger på baggrund af de rette målinger vil end ikke EU tvivle på det danske grundvands kvalitet. Det burde Nielsen heller ikke gøre.

(Indlægget har også været bragt i Nordjyske).

Scroll to Top