Se videoer fra BL’s pesticidmøde

Her kan du se og høre oplæg fra BL's møde om kampen mod pesticidforbuddet forleden. Et halvt hundrede interesserede var mødt op til debat om, hvordan vi sammen bedst bevarer de nødvendige redskaber for et bæredygtigt landbrug

pesticid

Der var kaldt til møde om pesticidforbud for alle interesserede i BL’s domicil onsdag. Det blev til tre gode men hårde timer om, hvad vi sammen kan gøre i kampen for at beholde de lovlige og nødvendige planteværnsmidler. 

BL’s faglige direktør, Jørgen Evald Jensen, fortalte de tilhørende om selve indsatsplanerne i kommunerne. Han gennemgik også organisationen DANVA’s – en sammenslutning af de kommunale vandværker og vandforsynings- og spildevandsselskaber – rolle i sagen om forbud af pesticider.  

Til slut var der debat og spørgerunde. Hør blandt andet en lokal formand for et vandværk fortælle om, hvor ubegribeligt frygten for nitrat i grundvandet er. Han forklarer også, hvor lidt der egentlig ender i vores drikkevand (se fra 45.00) Svaret er: Stort set ingenting. 

Du kan se hele Jørgen Evald Jensens foredrag inklusiv debat herunder. 

Please accept statistikker, markedsføring cookies to watch this video.

Her er et link til den vejledning fra Seges, som Jørgen Evald Jensen nævner i foredraget: Vejledning om indsatsplanlægning til sikring af grundvandet.

En anden gæst i huset var kommunikationschef i Dansk Planteværn, Jakob Tilma. Hør hans oplæg om, hvorfor planteværnsmidler er nødvendige for at sikre en bæredygtig produktion af fødevarer i landbruget. Han kommer også ind på, hvor gode de danske midler er, hvad der skal til for at godkende et pesticid, og risikoen for rester i vores drikkevand.

  

Please accept statistikker, markedsføring cookies to watch this video.

Af journalist@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top