Bæredygtigt Landbrug: Skoleelever fyldes med løgn om pesticider

Sprøjtemidler kan kun godkendes, hvis de nedbrydes i de øverste jordlag og ikke siver i grundvandet – derfor er skolevalgs-quiz vildledende

hans2

Ifølge Folketingets Oplysning og Undervisningsministeriet optages dansk landbrugs sprøjtemidler i vores kroppe.

I hvert fald hvis man skal tro den quiz, man i disse dage kan tage på en hjemmeside i anledning af det såkaldte skolevalg. Her lyder det bl.a.: ”Hvad sker der med de sprøjtemidler, landmændene bruger?” Og kun ét af de tre mulige svar godkendes som et rigtigt et af slagsen, nemlig: ”Det siver ned i jorden og vandet og optages i vores kroppe, når vi spiser og drikker”.

Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup har øjeblikkeligt kontaktet Folketingets Oplysning med henblik på enten at få rettet til – eller at få siden lukket ned:

”Pesticider må ikke kunne sive ned i grundvandet men skal nedbrydes i de øverste jordlag. Ellers bliver de slet ikke godkendt i Danmark”, forklarer direktøren.

”Derfor er det horribelt, at landets skoleelever på dén måde fyldes med løgn og i øvrigt jages en skræk i livet. Godt nok findes der rigtig mange udokumenterede konspirationsteorier blandt politikere og medier om, hvad pesticider og sprøjtemidler er for noget. Men jeg må indrømme, at jeg blev noget chokeret over, at en statslig institution kan udgive sådan noget makværk”, tilføjer Hans Aarestrup.

BL-direktøren forventer, at Miljøstyrelsens eksperter kan hjælpe med at rette fejlen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top