BL-økolog: Vi kan ikke lave økologi for enhver pris

Carsten Sørensen fra Skanderborg er økologisk deltidslandmand. Han synes, at økologien er en spændende faglig udfordring, men heller ikke en form for landbrug der skal dyrkes for enhver pris

carsten-soerensen-3

51-årige Carsten Sørensen fra Skanderborg er deltidslandmand. Han har valgt at drive sine 40 ha planteavl økologisk, men han er ikke fanatisk omkring økologien:  

”Jeg kan godt lide tanken om, at det kan lade sig gøre, men jeg kunne godt tænke mig noget økologisk kunstgødning, fordi jeg er planteavler. Og hvorfor er det, at NPK, som er grundstoffer fra naturen, hvorfor kan man ikke lave det økologisk? Det er i min verden noget pjat.”

Hør ham i videoen herunder uddybe sit forhold til økologi:

Please accept statistikker, markedsføring cookies to watch this video.

På trods af at Carsten Sørensen er økolog, ser han landbrugspakken som et skridt i den rigtige retning for fremtidens landbrug:

”Selvom jeg er deltidslandmand og en lille økolog, så har landbrugspakken stor betydning for mine rammevilkår og mine forhold. Ikke direkte som sådan, for som økolog er jeg jo styret af noget andet, men den og BL er med til at stikke en retningslinje ud for, hvilken vej vi skal gå.”

Du kan læse mere om, hvorfor Carsten Sørensen er medlem af Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug her.

Af Ditte Birkebæk, dib@baeredygtigtlandbrug.dk og Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk 

Scroll to Top