BL-foretræde forløb positivt

Målet er at få repræsentative målinger, lyder det efter Bæredygtigt Landbrugs direktørers møde med politikerne i miljø- og fødevareudvalget

christiansborg-i-fuld-figur1000

Politikerne i Folketingets miljø- og fødevareudvalg lyttede intenst – og forstod tilsyneladende problematikken – da Bæredygtigt Landbrugs to direktører onsdag eftermiddag havde foretræde for udvalget.

“Det var et meget positivt møde”, lyder det samstemmende fra BL’s direktør Hans Aarestrup og foreningens faglige direktør, Jørgen Evald Jensen.

Nu skal vi have repræsentative målinger

De to havde taget turen til København for at gøre de ansvarlige politikere på området bevidste om, at dansk landbrug reguleres på et forkert grundlag. Direktørerne redegjorde for, hvordan danske miljømyndigheder i årevis har givet misvisende oplysninger til EU-kommissionen om det danske grundvands tilstand, og hvordan de ikke repræsentative indberetninger har forårsaget hårde – og helt unødvendige – restriktioner i forhold til dansk landbrug. De danske myndigheder har således fejlagtigt oplyst EU om, at grundvandsmålingerne i Danmark er repræsentative. Selveste Kammeradvokaten har fastslået, at gødnings-restriktionerne skyldes de misvisende grundvandstal – hvilket miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) ellers har afvist.

“Vi har givet politikerne et indblik i, hvad der foregår. Nu må vi have repræsentative målinger og de rigtige tal frem”, konkluderer Jørgen Evald Jensen.

Selv venstrefløjen var positiv…

Den faglige direktør hæfter sig ved, at selv udvalgets venstrefløj havde en positiv indgangsvinkel til BL-foretrædet onsdag eftermiddag:

“Herfra gav man os på mødet ret i, at målepunkterne er flyttet derhen, hvor der – om man så må sige – er noget at komme efter. Man erkender altså blankt, at målingerne ikke er repræsentative”, siger han.

“Det beviser bare, at det her ikke handler om partipolitik. Trods forskellig politisk observans er der forståelse for problematikken. Det handler om sandheden og om at få fakta frem, og det fik vi. Nu håber vi, at der bliver handlet derefter”, tilføjer Jørgen Evald Jensen.

Samråd på næste torsdag

Næste vigtige etape i sagaen om de misvisende EU-indberetninger afvikles torsdag i næste uge, hvor der er samråd om sagen i miljø- og fødevareudvalget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

 

Scroll to Top