Jørn Dohrmann: Nej tak til flere søm i landmandens ligkiste

DF-politiker beskylder danske embedsmænd for alt for ofte at overfortolke EU-reglerne

joergen-dohrmann

Medlem af Europa-parlamentet, Jørn Dohrmann (DF), er glad for at have hjulpet Bæredygtigt Landbrug i sagen om de danske grundvands-indberetninger til EU.

“Sagen viser, hvor vigtigt det er for os politikere at have løbende kontakt og dialog med sådan nogen som jer. Vi kan bruge hinanden og dermed forhåbentlig forbedre systemet. Nu må vi se, hvor sagen ender – men jeg arbejder i hvert fald videre”, lovede Jørn Dohrmann, da han onsdag eftermiddag talte ved BL’s generalforsamling på Bygholm Landbrugsskole i Horsens.

DF-politikeren fortalte på generalforsamlingen, at danske embedsmænd efter hans mening alt for ofte overfortolker EU-regler – til stor skade for bl.a. dansk landbrug.

“Det er desværre mere reglen end undtagelsen. Og hver eneste gang er det et søm til ligkisten”, sagde Jørn Dohrmann – som selv er landmand i Vamdrup men dog har lejet jorden ud.

“Pesticidafgifterne er et andet eksempel på, hvordan I som danske landmænd døjer med ringe og ulige konkurrencevilkår. Vi kan og skal have høje mål for miljøet. Men det bør være på samme vilkår og på samme niveau som vores konkurrenter i udlandet”, tilføjede han – og blev derefter mødt af gode spørgsmål fra bl.a. Jens Peter Aggesen og Gustav Schroll.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top