Bæredygtigt Landbrug dropper årets naturmøde i Hirtshals

Diskussioner på natur-folkemødet har tydeligvis politisk slagside, og Bæredygtigt Landbrug har ikke fået plads i én eneste debat, lyder begrundelsen for at droppe deltagelse

1-hirtshals

Årets folkemøde om natur i Hirtshals får ikke deltagelse af Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug.

Foreningen deltog med en stand og i flere debatter ved sidste års udgave af det tre dage lange naturmøde. Det skete for at udbrede kendskabet til naturens betydning for landmænd og landbrugets betydning i og for naturen. Men i modsætning til premieren i 2016 er der i 2017-versionen af naturmødet ikke blevet plads til Bæredygtigt Landbrug i én eneste debat.

Udtalt indoktrinering af borgerne

”Der er ikke noget usædvanligt i, at de såkaldt grønne organisationer forsøger at tage ejerskab på naturen. Men det er skuffende, at arrangørerne – bl.a. Hjørring Kommune – tillader, at debatterne i år tydeligvis får politisk slagside”, siger Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen, Løkken.

”Vi er klar over, at når vi ikke deltager med en stand, bliver indoktrineringen af borgerne endnu mere udtalt. Men der er grænser for, hvad vi kan bruge vore medlemmers penge til”, tilføjer formanden.

Landbrug betyder ellers meget for Hjørring…

Han ærgrer sig over, at Naturmødet 2017 tilsyneladende bliver en åbenlys propaganda vendt imod det videnbaserede, konventionelle landbrug, der ellers repræsenterer cirka 90 % af dansk landbrugsproduktion. Den ensporede fokus gælder også de indslag, som arrangørerne selv står bag.

”Det er ikke rimeligt, at kommunale midler bliver brugt så ensidigt. Specielt ikke i en kommune som Hjørring, hvor både landbrug og landbrugsrelaterede virksomheder betyder så meget”, lyder det fra Flemming Fuglede Jørgensen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top