Landmand efter frifindelse: Stol ikke på mundtlige tilsagn

Landmand og næstformand i Bæredygtigt Landbrug, Peter Rosendal, er frifundet i sag om træfældning, hvor Kolding Kommune mente, at naturbeskyttelsesloven var brudt

rosendal-1000x400

Det blev til en klar frifindelse for landmand Peter Rosendal i sagen om erstatning af 40 større og mindre fældede træer ved Jordrup Bæk.

Han fældede træerne efter mundtlig aftale med en vandløbsmedarbejder i Kolding Kommune. Selvom der var vidner til stede, da aftalen blev indgået, lagde kommunen alligevel sag an, og den har kommunen nu tabt.

Peter Rosendal, som er næstformand i Bæredygtigt Landbrug, er tilfreds med dommen, men han er rystet over, at Kolding Kommune løber fra dens aftaler og tilmed retsforfølger bagefter.

Mundtlige aftaler er intet værd

”Kommunen er forpligtiget til at holde aftaler, men der er vandløbsmedarbejdere, som laver mundtlige aftaler på stedet, velvidende at de kan politianmelde for det efterfølgende, fordi der ikke er skrevet noget ned,” siger Peter Rosendal.

Mange landmænd er berørt af manglende vandløbsvedligeholdelse, og mens kommunerne nøler, kan landmændene se sig nødsaget til at handle. Peter Rosendal har dog nogle helt klare anbefalinger til andre, der står i en lignende situation.

Optag samtalerne

”Sørg for at have to-tre vidner i opmålingssager med kommunale vandløbsmedarbejdere. Stol ikke på deres mundtlige tilsagn, og lav skriftlige aftaler om alt. Det kan også være en god idé at optage samtaler på telefonen,” siger Peter Rosendal.

Kolding Kommune har valgt ikke at anke sagen.

Af Anders Melchiorsen, anm@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top