Behov for saglig debat

Det er synd, at debatten har trange kår på årets naturmøde, lyder det fra Erik Høgh-Sørensen – som også langer ud efter "landbrugets reserver" i L&F

2-hirtshals

Af Erik Høgh-Sørensen, Strandvejen 3, 9000 Aalborg

Jørgen Bing (SF) hævder sig i Nordjyske forleden villig til “dialog” på årets Naturmøde i Hirtshals. Det er nyt og positivt i forhold til tidligere beskrivelser af Bæredygtigt Landbrug som en ikke særlig attraktiv debatpartner.

Hvorefter organisationen blev frosset ud af årets Naturmøde.

Selvbestøvning og kloning

Nu kan alverdens Bing’er og måske Simon Kollerup (S) og Ida Auken (RV/SF) samt Danmarks Naturfredningsforening sidde i rundkreds, selvbestøve og klone egne holdninger uden kvalificeret modspil.

Det er en kendsgerning, at folkene i Bæredygtigt Landbrug dyrker halvdelen af Danmarks planteavlsareal.

Det er en kendsgerning, at Danmarks Naturfredningsforening og Økologisk Landsforening har afvist debat med Bæredygtigt Landbrug, hvis formand, Flemming Fuglede Jørgensen, ellers er lokal og kan trække tilskuere til.

L&F har taget æren for BL’s sejre

Bing pointerer korrekt, at Landbrug og Fødevarer (L&F) er med i Naturmødets fine selskab. Således bydes landbrugets reserver velkommen på banen.

L&F har nemlig prøvet at tage æren for de mange sejre, som Bæredygtigt Landbrug har vundet i de senere år. Det var eksempelvis L&F’s metode i pressen, da miljøminister Esben Lunde Larsens (V) overdrevne nitratindberetninger til EU blev afsløret.

At Fuglede vistnok stiller op til en nødløsningsdebat i Venstres telt fredag, beviser Bæredygtigt Landbrugs ønske om dialog.

Vigtig stemme i debatten

Jeg er selv opvokset i landbruget, og jeg kæmper for, at vi skal have liv på landet – et rigtigt, ikke-statsstøttet liv. Her bør vi respektere og lytte til Bæredygtigt Landbrug som blot én af flere stemmer i debatten om Danmarks fremtid.

Der er behov for saglig og reel debat mellem miljø-og landbrugsfolk, og det er synd, at denne debat har trange kår på årets Naturmøde.

Alt for længe forvekslede bl.a. Danmarks Naturfredningsforening og Hjørring Kommune desværre ordet “dialog” med ordet “monolog”.

(Erik Høgh-Sørensen er partner i Analyseenheden 4V med speciale i markedsanalyse, eksportstrategi og kommunikation. Han har tidligere været kommunikationschef i en Mærsk-division og EU-korrespondent for Ritzau i Bruxelles. Erik Høgh-Sørensen er folketingskandidat for Dansk Folkeparti. Han er endvidere foredragsholder og forfatter, senest til bogen ”Mod Vinden. Danmarks plads i Europa”. Dette indlæg har også været bragt som læserbrev i bl.a.  Nordjyske).

Scroll to Top