BL-direktør: Landbrugets fejlregulering sker, da EU har forkert opfattelse

Dansk landbrug kan aldrig blive reguleret fair, når kun håndplukkede data om grundvand ender hos EU - lød det på sommermøde onsdag aften

img_5665

Bæredygtigt Landbrugs direktør, Hans Aarestrup, lagde fakta på bordet om de danske grundvandsmålinger og EU’s opfattelse af det, da han holdt oplæg på foreningens sommermøde ved Haderslev onsdag aften.

”Baggrunden for vores regulering er lavet, fordi EU tror, at vores grundvand er forurenet,” sagde Hans Aarestrup.

Mange åbenlyse fejl

Alle de fremmødte lyttede interesseret, da direktøren opsummerede punkter i den lange og opslidende sag om EU’s fejlopfattelse af tilstanden for det danske grundvand. Hans Aarestrup påpegede de åbenlyse fejl, de danske myndigheder har lavet i sagen, blandt andet med hensyn til valg af målepunkter.

”Søg og du skal finde synes at være mantraet, når der vælges målepunkter i grundvandet, da man kun har foretaget målinger, der hvor man ved, at man finder nitrat,” sagde Hans Aarestrup.

Han pointerede også fejlene omkring antallet af målingerne, som myndighederne har indberettet til EU.

”Miljøstyrelsen regnede med, at de havde sendt 1255 prøver afsted til EU, men i virkeligheden var det kun 595,” sagde direktøren – som roste såvel europaparlamentariker Jørn Dohrmann (DF) som avisen Effektivt Landbrug for deres indsats i sagen.

Mødet i det sønderjyske

Bæredygtigt Landbrugs sommermøde blev holdt ved medlem og landmand Benny Ravn Bonde på Nørbygaard ved Haderslev i Sønderjylland. Han fortalte de fremmødte om sin bedrift, og de udfordringer han oplever i sin hverdag. Udover værten og Bæredygtigt Landbrugs direktør var flere andre talere på scenen. Den faglige rådgiver Stig Sandholt Andersen talte om det vigtige arbejde, som medlemmerne laver i vandrådene rundt om i hele landet.

Flere indlæg

Bæredygtigt Landbrugs advokatfirma Sønderby Legal var også til stede og talte om tidligere og aktuelle retssager, de fører på vegne af foreningens medlemmer. Også chefjurist, Nikolaj Schulz, den faglige direktør, Jørgen Evald Jensen, og kommunikationschef, Christian Ingemann, fik ordet.

Du kan stadig nå at tilmelde dig årets sidste sommermøde torsdag d. 1. juni ved Gudbjerg på Sydfyn. Alt du skal gøre er at ringe til Bæredygtigt Landbrug på telefon 71 99 33 43 eller tilmelde dig på dette link.

Af Anders Melchiorsen, anm@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top