BL-formand roser ny K-ordfører

Det Konservative Folkepartis landbrugsordfører kommer med nye, klare meldinger i kampen for bedre rammevilkår

orla-østerbyjpg

Der er nye toner fra Det Konservative Folkeparti, når det gælder synet på landbrugets rammevilkår, og det lover godt for et trængt erhverv.

”Det Konservative Folkeparti ønsker et landbrug med indtjening på bundlinjen,” sagde Orla Østerby, landbrugsordfører for Det Konservative Folkeparti, da han talte ved en paneldebat på konferencen ”Landbrugets økonomiske udfordringer – Rammevilkår og finansiering” på Christiansborg.

”Der er mange, der kæmper i det her erhverv, som vi har så hårdt brug for. Det er jo tydeligt, at landbrugserhvervet har mangel på politisk opbakning. De rammebetingelser, vi har som landmænd, er totalt afgørende for, at erhvervet kan overleve i Europa, med de samme rammevilkår som der er i det øvrige Europa. Det skal vi som politikere være med til at løfte,” sagde Orla Østerby.

Positive takter

Bæredygtigt Landbrugs formand, Flemming Fuglede Jørgensen, var til stede i salen og var efterfølgende glad og overrasket over Orla Østerbys udmeldinger.

”Det er virkelig positive toner fra De Konservatives ordfører. Det er jo dejligt at opleve, at den nye ordfører virkelig havde nogle gode takter. Så håber vi, det kan gøre gangen lettere i forligspartierne,” sagde Flemming Fuglede Jørgensen.

Konferencen var arrangeret af LandboSyd. Inden paneldebatten med ordførerne fra de politiske partier var der oplæg fra Agrocura, Landbrug & Fødevarer og Jyske Bank, der alle talte om udfordringerne i landbrugets økonomi, finansiering og generationsskifte.

Mangel på løsninger

Der kom ikke nogle direkte politiske løsninger på banen under paneldebatten, men sammen med Det Konservative Folkeparti meldte Liberal Alliances landbrugsordfører, Carsten Bach, klart ud, hvad han ser som den primære løsning for det danske landbrug:

”Vi skal levere de samme eller bedre rammevilkår for vores landbrugserhverv som resten af EU. Det er også det, der er ideen med hele EU,” sagde Carsten Bach.

Flemming Fuglede Jørgensen ser gode muligheder for samarbejde, nu hvor Det Konservative Folkepartis ordfører melder klart ud, hvad de vil kæmpe for.

”De Konservative har jo ført sig frem som den grønne ø i det blå hav. Og nu ser det ud til, at den grønne ø pludselig er blevet spiselig” som Flemming Fuglede Jørgensen formulerede det.

Af Anders Melchiorsen, anm@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top