Det bedste råd: Køb dansk!

Debat om økologi baserer sig desværre ofte på følelser mere end fakta, skriver BL's faglige konsulent

stig-sandholt-andersen

Af Stig Sandholt Andersen, faglig konsulent i Bæredygtigt Landbrug, Gl. Tårupvej 48, Fredericia

På Region Syddanmarks regionsrådsmøde mandag den 22. maj var et af emnerne, om der skulle indføres økologisk mad på sygehuse og i sociale institutioner.

Desværre tager debatten igen den uheldige drejning, at den bliver baseret på følelser i stedet for fakta. Ifølge Kræftens Bekæmpelses undersøgelse fra 2016 er der stadigvæk ikke belæg for at sige, at økologiske varer er sundere end varer produceret af det moderne, videnbaserede landbrug.

I den foreslåede aftale med regionen skulle det samtidig være et krav, at der kun skal handles med lokale avlere. Danmark har imidlertid ikke grøntsager nok, så her ville man være nødsaget til at købe udenlandsk økologi, hvor man ikke er sikker på, hvad det er blevet behandlet med, ligesom man udhuler argumentet om at handle bæredygtigt, når man importerer varer fra udlandet.

Vi har sagt det før, og vi siger det gerne igen:

Vil du være sikker på at købe fødevarer, der er produceret efter den strengeste lovgivning, og i den bedste kvalitet, så køb dansk – uanset om det er økologisk eller konventionelt!

Scroll to Top