Politiker: Godt initiativ fra Bæredygtigt Landbrug

Lad os da endelig få landbrugs- og miljøbureaukraternes navne frem, skriver Erik Høgh-Sørensen

blok-og-kuglepen-bl

Af Erik Høgh-Sørensen, folketings- og regionskandidat (DF)

Nogle topembedsfolk optræder magtfordrejende frem for bare at passe deres job som demokratiets neutrale og uvildige rådgivere.

Derfor må jeg som DF-politiker rose Bæredygtigt Landbrugs seneste initiativ (hvor embedsfolk kritiseres ved navns nævnelse).

Lad os da endelig få landbrugs-og miljøbureaukraternes navne frem. Politiske kandestøbere skal have ytringsfrihed, men de skal ikke gemme sig bag anonymitet.

I den forbindelse må jeg rose Miljøstyrelsens vicedirektør Mads Leth-Petersen for et indlæg på Altinget 3. marts 2017. Titlen var ” Miljøstyrelsen: Er Bæredygtigt Landbrug i ond tro?”.

Usaglig kritik

Vicedirektørens kritik var usaglig. Men debatten er hård, og Leth-Petersen skjulte ikke sit navn.

I den konkrete sag ser Bæredygtigt Landbrug ud til at få ret. Ikke vicedirektøren.

Således har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) givet EU-Kommissionens kontrolmyndighed et forkert indtryk af nitratforurening i det samlede danske grundvand.

Påfaldende nok vil Lunde end ikke i dag offentliggøre navnene på de EU-embedsmænd, som på skrift hævdes at bakke Lunde op.

Ansigtsløs bureaukrat

Ministeren vil ikke oplyse navn og titel på forfatteren til det ”bevis”, Lunde har fremlagt for Folketinget.

Det er altså enten ”fake news” eller en ansigtsløs EU-bureaukrat, som Landbrug & Fødevarer og resten af rød blok derpå har lyttet andægtigt til.

Så bare klø på, Bæredygtigt Landbrug. På forhånd tak.

(Erik Høgh-Sørensen er partner i Analyseenheden 4V med speciale i markedsanalyse, eksportstrategi og kommunikation. Han har tidligere været kommunikationschef i en Mærsk-division og EU-korrespondent for Ritzau i Bruxelles. Erik Høgh-Sørensen er folketingskandidat for Dansk Folkeparti. Han er endvidere foredragsholder og forfatter, senest til bogen ”Mod Vinden. Danmarks plads i Europa”. Dette indlæg har også været bragt som læserbrev i bl.a. Effektivt Landbrug). 

Scroll to Top