Stor opbakning til årets første sommermøde

Der var stort fremmøde, god stemning og debatlyst ved Bæredygtigt Landbrugs sommermøde hos landmand Klaus Aage Bengtson i Ulsted tirsdag aften

img_20170530_190322

De årligt tilbagevendende sommermøder blev skudt i gang tirsdag aften. Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesformand, Flemming Fuglede Jørgensen, bød forsamlingen velkommen og lagde vægt på, hvordan sommermøderne har udviklet sig.

”Vi startede forsigtigt ud med et møde for to år siden, og nu er arrangementet vokset. Vi er samlet her ikke kun for at diskutere de faglige og politiske aspekter, men i lige så høj grad for at have socialt samvær,” sagde Flemming Fuglede Jørgensen foran de flere hundrede fremmødte i teltet på Klaus Aage Bengtsons bedrift.

Ros til værten

Han takkede Klaus Aage Bengtson for at være vært på arrangementet og for hans økologiske bedrift.

”Han (Klaus, red.) holder fast i den sunde holdning: Landbruget skal give penge og reguleres fagligt korrekt,” sagde Flemming Fuglede Jørgensen.

Om grundvand og vandråd

Han præsenterede herefter aftenens oplægsholdere. Foreningens direktør, Hans Aarestrup, holdt oplæg om grundvandssagen og EU Kommissionens opfattelse af det. Og den faglige rådgiver Stig Sandholt Andersen gjorde i sit oplæg opmærksom på vigtigheden af medlemmernes arbejde og involvering i vandrådsarbejdet.

Efter succesen med sommermøderne sidste år har Bæredygtigt Landbrug valgt at udvide med et ekstra møde, så endnu flere medlemmer har mulighed for at deltage og få en snak med foreningens ansatte og bestyrelsen.

Inden mødets officielle program begyndte, viste landmand Klaus Aage Bengtson rundt på sin bedrift, der er et af Danmarks største økologiske landbrug. Efter markvandringen kunne gæsterne stille deres sult ved den medbragte pølsevogn og få slukket tørsten med kaffe, øl og sodavand.

Også advokat-indslag

Som en del af aftenens program var mikrofonen ligeledes overladt til Bæredygtigt Landbrugs advokatfirma Sønderby Legal, der fortalte om tidligere og aktuelle retssager, de fører på vegne af foreningens medlemmer. De sager, der har og skal være med til at forbedre vilkår og sørge for retfærdig behandling af landbruget. Også chefjurist, Nikolaj Schulz, den faglige direktør, Jørgen Evald Jensen, og kommunikationschef, Christian Ingemann, fik ordet.

De to kommende sommermøder bliver afholdt onsdag d. 31. maj i Haderslev og torsdag d. 1. juni ved Gudbjerg på Sydfyn. Du kan stadig nå at tilmelde dig på telefon 71 99 33 43 eller på dette link.

Af Anders Melchiorsen, anm@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top