Politisk umodenhed? Nej, nok nærmere politisk mod!

Det er faktisk en del af strategien, at nogen skal føle sig ramt – forklarer Peter Bohsen Jensen om at navngive politiserende embedsmænd

peter-bohsen

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

I Landbrugsavisen den 1. juni anfægter godsejer og tidligere minister Britta Schall Holberg (BSH) Bæredygtigt Landbrugs strategi i arbejdet på, at landbruget kan blive reguleret på et fagligt og juridisk korrekt grundlag.

På bedste belærende skolemester-facon bliver ”verdens sande tilstand” skitseret på en efter eget udsagn ufejlbar måde.

Dødtrætte af årtiers politik

”Vi er i alle tilfælde en del, der er dødtrætte af Bæredygtigt Landbrugs strategi”, udtaler BSH.

Det glæder mig. For det er faktisk en del af strategien, at nogen skal føle sig ramt. For vi er en del, der er dødtrætte af den politik, der er ført i årtier. Vi er faktisk dødtrætte af den regulering, der har styret udviklingen i landbruget, fordi den hviler på et usagligt og juridisk fejlagtigt grundlag.

Er det hendes egen rolle, der er problemet?

Hvis BSH havde gjort sig den ulejlighed at følge en anelse med i fagpressen, ville det have resulteret i en skepsis omkring embedssystemets ageren de seneste måneder. Med det antal (bort)forklaringer vi har set, er der tilsyneladende et særligt behov for at ”informere”.

Måske er BSH orienteret om virkeligheden, og måske er det egen rolle i systemet, der giver anledning til et opråb, idet sandheden er ilde hørt.

BSH antager, at regering, ministre, embedsmænd og ”andre” føler afsky for metoderne, som Bæredygtigt Landbrug anvender.

Ingen afsky for andres synspunkter

Som landmand og medlem af Bæredygtigt Landbrug kan jeg kun sige, at jeg anerkender det arbejde, foreningen har gjort de seneste år for landbruget.

Jeg føler ikke ”afsky” for andre, der måtte have en anden opfattelse. Bæredygtigt Landbrug er en forening, der arbejder for dem, der gerne vil leve af at drive landbrug, og dem er der i øjeblikket ca. 4.000 af. 

Krav på korrekt behandling

Kernemedlemmerne er ikke bortforpagtere med bijobs i det offentlige, og sympatisørerne findes ikke blandt alle i det system, der har reguleret landbruget i årtier.

Det ændrer ikke ved det faktum, at erhvervet har krav på en objektiv, faglig og juridisk korrekt behandling, og indsatsen for at nå dette mål fortsætter ufortrødent.

(Indlægget har også været bragt i Effektivt Landbrug).

Scroll to Top