Der er så meget at kæmpe for

Bæredygtigt Landbrug accepterer ingen anden regulering end den, der er fagligt korrekt funderet, skriver bestyrelsesmedlem

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Under overskriften ”Landbrugets fælles kamp” søger direktør i L&F, Morten Høyer (MH), at forklare forskellen på henholdsvis L&F og Bæredygtigt Landbrugs bestræbelser på at fremme landbrugets produktionsvilkår.

Klar opbakning til formanden

MH anfægter Bæredygtigt Landbrugs måde at arbejde på og forudser, at han får ”en tur af Fugledes karismatiske og ukontrollerede pen”. Til MH’s orientering kan jeg sige, at der i BL er 100 procents enighed og opbakning fra bestyrelse og ledelse til Fugledes store arbejde.

MH fortsætter ad L&F’s linje med at benytte pæne ord om dialog, kompromisser og udsagn som ”at påvirke politikere og embedsmænd i den rigtige retning”. Det er en gammel sang fra de varme lande. Den ”dialogsøgende” linje er slet og ret en bortforklaring på en berøringsangst for de mange alvorlige problemstillinger. En væsentlig del af de udfordringer (Ægte Grøn Vækst og Grøn Vækst), som landbruget står med i dag, blev jo skabt for år tilbage med udgangspunkt både på Axelborg og Christiansborg.

Urimelig regulering

Bæredygtigt Landbrug accepterer ingen anden regulering end den, der er fagligt korrekt funderet, og den skal implementeres i overensstemmelse med den lovgivning, der er gældende i EU og dermed i Danmark. De ”uregelmæssigheder”, der i dag danner grundlaget for landbrugets urimelige regulering, der bl.a. er omtalt i denne avis, er et produkt af politisk spin, vildledende informationer fra embedssystemet og politikere, som ikke har haft ”tid” til at tilegne sig den fornødne viden. L&F er spundet ind i spinnet.

Men vi må videre – for kampen er alvorlig. Vandområdeplanerne truer med at braklægge halvdelen af Danmarks landbrugsjord. BL har længe advaret mod dette scenarie, og vi har anlagt en retssag for at få kendt planerne ugyldige. Danmark har jo heller ikke i denne sammenhæng foretaget de væsentlige økonomiske konsekvensberegninger, der også skal inddrage tab af produktion. Der er en fælles kamp for landbruget – det er den, der skal forfølges.

(Indlægget har også været bragt i Effektivt Landbrug)

Scroll to Top