Venstres miljøordfører går ind i spildevands-skandalen på Fyn

Efter den omfattende forurening af Ølsted Bæk på Fyn åbner miljøordfører, Erling Bonnesen (V), op for ændring af miljølovgivningen

erling-bonnesen

Den meget omfattende forurening med spildevand i den lokale Ølsted Bæk i Faaborg-Midtfyn Kommune blev afsløret af medlemmer af Bæredygtigt Landbrug. Siden BL og Fyens Stiftstidende gik ind i sagen, er den nu landet på Christiansborg.

Venstres miljøordfører, Erling Bonnesen, vil således have miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) til at kigge på sagen og lovgivningen, men det bliver først efter sommerferien.

”Som udgangspunkt lyder det som om, at der mangler et alarmeringssystem, der gør, at vi får opdaget sådanne uheld så hurtigt, at vi kan agere effektivt på dem, og i så fald er det noget, Miljøministeriet må kigge på,” siger Erling Bonnesen til Fyens Stiftstidende.

Månedlang forurening

Forureningen med spildevand blev opdaget tilbage i juni, hvor den havde stået på i mere end en måned. Det var lokale medlemmer af Bæredygtigt Landbrug, der alarmerede spildevandsselskabet FFV, og først herefter gik en standsning af forureningen og en oprensning i gang. Der er en frustration blandt landmændene over, at de får restriktioner trukket ned over hovedet, mens der ingen konsekvenser er for de offentlige myndigheder. Hans Banke er en af de lokale landmænd, som føler sig uretfærdigt behandlet.

”Hvis det var os landmænd, der var kommet til at lave en forseelse med en væltet gyllevogn, så havde de sat det helt store i værk med Beredskabstyrelsen og spærrede veje. I dette tilfælde er der ikke sket noget som helst,” siger Hans Banke.

Er der lighed for loven?

Erling Bonnesen forstår godt landmændenes harme.

”Hvis de (landmændene, red.) havde forårsaget en forurening, så havde det haft alvorlige konsekvenser for dem, og det ser det ikke ud til, at det får for kommunen. Det fremmer ikke billedet af lighed for loven. Vi har jo ret skrappe miljøkrav til landmændene,” siger Erling Bonnesen til Fyens Stiftstidende.

Bæredygtigt Landbrug følger sagen nøje og vil sørge for, at der bliver sat fokus på denne type forureninger i fremtiden. Sagen bliver også fulgt tæt af Fyens Stiftstidende, hvor du ligeledes kan holde dig opdateret. Læs mere her:

Bonnesen: – Slamforurening fra Ølsted kan ende på ministerens bord

12.000 kubikmeter kloakslam i bæk: Naboer er rystede over omfang

Landmænd er vrede over offentligt miljøsvineri

Vi får bedre styr på spildevandet

Af Anders Melchiorsen, anm@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top