BL bakker op om svineproducenters kampagne

Bæredygtigt Landbrug opfordrer bønder til at støtte med donationer – og til at åbne stalden for danskerne

peter-kiærs-smågrise

Danske Svineproducenters modsvar til Dyrenes Beskyttelses såkaldte burgrise-kampagne får klar opbakning fra Bæredygtigt Landbrug.

”Det er ikke rimeligt, at Dyrenes Beskyttelse planter billeder af burgrise i hovederne på folk – når der ikke findes burgrise i Danmark”, lyder det fra BL-direktør Hans Aarestrup.

Til kamp mod misinformation af danske forbrugere

Danske Svineproducenter har åbnet for donationer – såkaldt crowdfunding – på foreningens hjemmeside ovenpå det, foreningens formand Henrik Mortensen kalder klar misinformation af de danske forbrugere om de danske svinebønders produktionssystemer. Meningen er at sætte dagsorden i stil med Danske Minkavleres succesfulde kampagne tilbage i 2012.

”Jeg håber på stor opbakning, så vi hurtigt kommer op på en indsats, der kan matche Dyrenes Beskyttelses kampagne om den burgris, som ingen af os har”, forklarer Henrik Mortensen.

BL giver også selv et bidrag

Flere af Bæredygtigt Landbrugs bestyrelsesmedlemmer har allerede givet væsentlige bidrag til svineproducenternes crowdfunding, og foreningen vil også selv gå foran med et bidrag. BL-direktør Hans Aarestrup opfordrer medlemmer til at gøre det samme:

”I Danmark er vi faktisk verdenskendt for både vores fødevaresikkerhed, dyrevelfærd og miljørigtige produktion, og det er essentielt at fastholde dét gode ry og rygte, ikke mindst i forhold til danskerne selv. Jeg kan kun opfordre til at bakke svineproducenterne op – ikke bare økonomisk, men også i forhold til at stille stalden til rådighed for folk, som vil være klogere på dansk svineproduktion”, siger Hans Aarestrup.

Vigtigt at aflive fordomme

”Selvfølgelig skal der et modsvar til, og det mest virkningsfulde er netop at åbne dørene for offentligheden. Medierne er naturligvis vigtige, men hvis eksempelvis 1.000 svineproducenter åbner deres stald for familier, naboer og andre interesserede, kan vi aflive fordomme og forestillinger om, hvordan der produceres grise i Danmark”, tilføjer BL-direktøren, der tidligere var direktør for netop Danske Svineproducenter.

Donationer til svineproducenternes kampagne kan gives via hjemmesiden www.danskesvineproducenter.dk/donationer

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top