Bæredygtigt Landbrug bakker 100 % op om udflytning af statslige arbejdspladser

Landbrugsrådgivere oplever forbedret service efter Landbrugsstyrelsens flytning fra København til Augustenborg, lyder det fra faglig direktør

jørgen-evald-jensen-torso-grøn-baggrund-1000-px

Den daglige betjening fra Landbrugsstyrelsen i Augustenborg har et højere serviceniveau end det, som styrelsens folk i København i sin tid kunne byde på.

Det mener faglig direktør i Bæredygtigt Landbrug, Jørgen Evald Jensen. Han går dermed i rette med gentagne historier om den påståede mislykkede udflytning af statslige arbejdspladser fra København til provinsen.

Var ved at falde ned af stolen over den gode service…

”Jeg har endda oplevet, at medarbejderne i Augustenborg ringer tilbage på ubesvarede opkald og spørger, om der er noget, de kan hjælpe med. Første gang var jeg ved at falde ned af stolen. Dén slags skete aldrig, når man ringede til København. Kundebetjeningen i dag er langt udover, hvad vi tidligere har oplevet”, fortæller Jørgen Evald Jensen.

Politiken kunne ikke bruge Jørgen Evalds citater

Meldingen kommer, efter at dagbladet Politiken den seneste tid – på ny – har sat kritisk fokus på udflytningen af statslige arbejdspladser. Og hvor den pågældende avis undlod at bruge udtalelser fra netop Jørgen Evald Jensen, fordi disse angiveligt ikke passede ind i avisens vinkling. Samtidig har en landbrugs- og fødevareorganisation med hjemsted i det indre København kritiseret konsekvenserne af udflytningerne.

Jørgen Evald Jensen er udover at være faglig direktør i Bæredygtigt Landbrug også landbrugsrådgiver. Han og mange øvrige rådgivere oplever, at de store EU-støttebeløb (grundbetalingen) udbetales hurtigere efter flytningen af styrelsens arbejdspladser fra hovedstaden til Sønderjylland.

Gigantisk fordel at rekruttere lokalt

”Generelt må jeg sige, at når man skal betjene folk i landområderne, er det en gigantisk fordel, at man også rekrutterer mennesker, som bor i de pågældende områder. Forståelses-barrieren bliver simpelthen mindre. Når en anden organisation tager Københavns parti, er vi ikke bange for at sige: Bæredygtigt Landbrug bakker 100 % op om udflytningen af statslige arbejdspladser”, siger Jørgen Evald Jensen.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top