Effektivt Landbrug indstillet til Cavling-prisen

Tre journalister har indstillet chefredaktør Jacob Lund-Larsen til journalistpris for hans skriverier om grundvands-indberetningerne

blok-og-kuglepen-bl

Da Cavling-prisen senest blev uddelt, gik den til Berlingske for de kritiske artikler om Landbrugspakken.

Nu kan journalisternes fornemste hædersbevisning gå til landbrugs-journalistik, der vel at mærke tager landbrugets parti.

EU fik forkert billede af det danske grundvand

Jacob Lund-Larsen, journalist og chefredaktør for avisen Effektivt Landbrug, er således blevet indstillet til Cavling-prisen 2017. Han har – som det nok er de fleste danske landmænd bekendt – sat uhyre kritisk fokus på de danske myndigheders fejlbehæftede indberetninger af grundvandsdata til EU-kommissionen. Indberetninger, der har givet EU et forkert billede af nitratindholdet i dansk grundvand, og som angiveligt har medført en for hård regulering af dansk landbrug.

Det glæder ikke mindst Bæredygtigt Landbrug, at Effektivt Landbrug er blevet indstillet til journalistprisen – da mange af avisens skriverier om sagen bygger på research foretaget af BL’s journalister.

Tre kendte landbrugsjournalister står bag indstillingen

De tre journalister, der har indstillet Jacob Lund-Larsen og Effektivt Landbrug til Cavlingprisen, er:

Gunner Buck, medredaktør på ugebrevet GrovvareNyt.

Jørgen Lund Christiansen, fagdommer i landbrugsjournalistforeningen IFAJ.

Erik Høgh-Sørensen, tidligere Ritzau-korrespondent i Bruxelles og p.t. bl.a. folketingskandidat i Nordjylland for Dansk Folkeparti.

“Ubodelig økonomisk skade for danske landmænd”

Fra førstnævnte lyder det i indstillingen:

“Jacob Lund-Larsen har i sine artikler dokumenteret, at danske forskere og embedsmænd i deres arbejde med at implementere EU’s direktiver for vandmiljø i Danmark i årtier har valgt en meget kraftig overimplementering og indført metoder, der ligger langt fra EU’s formål og udlægning af reglerne. Dette har været og er til ubodelig økonomisk skade for danske landmænd, dansk landbrug og for det danske samfund, når man sammenligner med vilkårene i andre EU-lande. Overimplementeringen giver tab, der af økonomer er skønnet til at ligge fra få milliarder kr. til 10-12 milliarder kr. om året – afhængigt af, hvilke økonomer der vurderer sagen”.

Mere medieinteresse, tak!

Jacob Lund-Larsen håber, at flere politikere og medier bliver opmærksomme på grundvandssagen som følge af Cavling-indstillingen:

“Jeg er naturligvis enormt stolt af og beæret over, at tre så dygtige journalister synes, at vores arbejde med grundvandssagen er en Cavling værd”, siger Jacob Lund-Larsen.

“Men det er sagen, der har hovedrollen i dette, ikke avisen eller mig. Og hvis indstillingen kan afstedkomme, at der kommer et bredere fokus i medieverdenen på grundvandssagen, vil det være betydningsfuldt”, tilføjer chefredaktøren.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top