Husk NutriFair til januar – BL spiller igen en hovedrolle

Den store fagmesse i Fredericia afvikles i dagene den 17. og 18. januar 2018, hvor du kan møde både et stærkt felt af udstillere samt deltage i debatmøder, foredrag og generalforsamlinger

messe2

Om et par måneder (17.-18. januar 2018) går det løs i Fredericia med NutriFair – fagmessen for husdyrproducenter og andre landmænd.

Optimismen er enorm forud for den syvende udgave af fagmessen, der oplever stor interesse fra udstillernes side. Således er der allerede flere end 200 udstillere på plads i Messe C, og flere kommer til i de kommende uger.

Både debatmøde og ekstraordinær generalforsamling hos BL

Ud over det stærke felt af udstillere danner NutriFair 2018 atter rammen om en række debatmøder, generalforsamlinger og foredrag.

Det gælder blandt andet Bæredygtigt Landbrugs debatmøde. Dét møde efterfølges af en ekstraordinær generalforsamling i BL med en revision af vedtægterne på programmet, så foreningens grundlov kan gøres mere tidssvarende. Debatmødet på andendagen af den store messe er endnu i planlægningsfasen, men BL’s direktør Hans Aarestrup lover skarpe navne på talerlisten og interessante drøftelser:

Travle landmænd kan få meget ud af én dags besøg

“Vi opfatter os som landbrugets talerør, og derfor er NutriFair et oplagt forum til at møde vores medlemmer – og de kan møde os”, siger Hans Aarestrup.

“At medlemmerne og potentielt nye medlemmer blandt de fremmødte landmænd kan kombinere mødedeltagelse med besøg på messen er helt optimalt – det er travle mennesker, som vægter effektivitet og målrettethed, ganske som NutriFair-konceptet er garant for”, fastslår BL-direktøren.

Generalforsamling hos svineproducenterne

Danske Svineproducenter har holdt generalforsamling i tilknytning til NutriFair lige fra år ét, og 2018 bliver ingen undtagelse. Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter er også faste deltagere på fagmessen – LDM har både sin egen stand og arrangerer indlæg og foredrag fra standen på et område kaldet LDM’s Corner.

Tænketanken Frej sætter fokus på landbrugets image

Speakers Corner indtages blandt andre af Tænketanken Frej, som er en uafhængig, fødevarepolitisk tænketank med en gruppe yngre mænd og kvinder i spidsen fra både land og by. Frej vil samtænke en god fødevareproduktion med hensynet til vores miljø, klima, natur og dyrevelfærd.

“På NutriFair vil vi blandt andet tale om, hvordan landmændene skal handle for at opnå et mere positivt image i samfundet, og om hvad vi unge forbrugere tænker”, fortæller medstifter og formand for Frej, Marie-Louise Thøgersen.

“Selv om en stor del af produktionen går til eksport, så er hjemmemarkedet utroligt vigtigt. Det er her, rammevilkårene fastsættes, og vi oplever, at politikerne i dag er meget hurtige til at løbe med på strømninger i befolkningen. Landbruget skal derfor tage de danske forbrugere seriøst”, tilføjer hun. 

Formand: Vi slår ingen oven i hovedet

Frej-formanden understreger, at tænketanken anerkender landbrugserhvervets gode intentioner, og organisationen vil skabe bevægelse gennem samarbejde og saglig dialog – ikke ved at slå nogen oven i hovedet.

“Vi oplever – også på sidste års NutriFair – at landmændene er konstruktive, lydhøre og interesserede, hvis man præsenterer sine synspunkter på en fair og ordentlig måde”, siger Marie-Louise Thøgersen.

Frej har i øvrigt et område på messens nye Meeting Lounge, så man kan også møde dem og tage en snak, når de ikke er på scenen.

Programmet for de mange faglige indslag opdateres løbende på hjemmesiden www.nutrifair.dk. 

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top