BL-medlemmer til tops i Liberal Alliances Ungdom

Carl Andersen er ny landsformand og Simon Overgaard ny landssekretær for den politiske ungdomsorganisation

nyt-la-foto

Liberal Alliances Ungdom afviklede forleden sit årlige landsmøde i Næstved. Her valgte de 250 unge liberale blandt andet to nye ansigter med solide rødder i fødevareerhvervet til den absolutte top af den ungdomspolitiske organisations landsledelse.

Og ikke nok med det: Begge er medlemmer af Bæredygtigt Landbrug.

Ny formand varsler opgør med forestillinger om bæredygtighed

”Det er en fornøjelse nu at stå i spidsen for et af Danmarks ledende ungdomspartier”, fortæller Carl Andersen, som efter et tæt kampvalg blev valgt som ny landsformand.

”Jeg vil blandt andet bruge platformen til at fremme en mere faglig debat omkring bæredygtighed og miljøproblematikker. Desværre ser vi, at venstrefløjen turnerer rundt med nogle forfejlede forestillinger om virkeligheden – dét er vi nødt til at tage et opgør med”, tilføjer han.

Carl Andersen er 23 år og stammer fra sønderjyske Rødding, hvor hans forældre fortsat har slagtekyllingeproduktion. Nu læser han jordbrugsøkonomi på Københavns Universitet.

Begge aktive i den landbrugspolitiske debat

Simon Overgaard blev – ligeledes efter kampvalg – valgt som landssekretær for Liberal Alliances Ungdom. Simon er 23 år og stammer fra Hørby i Nordjylland, hvor hans forældre fortsat har minkavl. Nu læser han Politik & Administration med Geografi som sidefag på Roskilde Universitet.

Både Carl Andersen og Simon Overgaard har været aktive i den landbrugspolitiske debat igennem flere år.

Liberal Alliances Ungdom mener, at alle støtteordninger til fødevareproduktionen bør fjernes, samt at afvandingen ikke er god nok. De støtter ligevægtsprincippet, GMO og cannabis, ligesom ungdomspartiet mener, at mængden af skatter, kontrol og bureaukrati skal reduceres kraftigt.

Ikke kun miljømæssig bæredygtighed

”Vi ser ikke et modsætningsforhold mellem et sundt miljø og en effektiv fødevareproduktion. Derfor er jeg også glad for, at vi på landsmødet vedtog, at vi sigter efter en bæredygtig klima-, energi- og miljøpolitik. Bæredygtighed er nemlig ikke kun miljømæssigt, men også økonomisk og socialt. Det glemmer venstrefløjen, så det må vi borgerlige huske på”, siger Simon Overgaard.

På landsmødet blev det i øvrigt besluttet, at Liberal Alliances Ungdom vil bestræbe sig på at købe produkter fra det moderne og vidensbaserede (konventionelle) landbrug i forbindelse med nationale arrangementer. Argumentet dertil kom som følge af debatten om bæredygtighed.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top