Borgens og byboernes hykleri

Kære politikere og embedsmænd, hvordan skal jeg have respekt for de krav, som I opfinder på stribe? Jeg vil gerne dialog, men jeg vil også gerne faglig tilgang og retfærdig behandling

20180301baeredygtigt-personale022

Af Peter Rosendal, næstformand for Bæredygtigt Landbrug, Knudsbølvej 31, 6064 Jordrup

Bæredygtigt Landbrug vil gerne dialog, men ikke for enhver pris. Dialog kræver, at parterne lytter til hinanden og tager hinandens argumenter til efterretning. Politikerne og embedsmændene siger, de vil have dialog, men samtidig udsteder de blot ordrer og krav.

Det hænger ikke sammen. Statsforvaltningens dobbeltmoral skinner særligt igennem, når man tager et nærmere blik på Danmarks jordforurening.

Beskidt i og under byen

Kortet herunder viser Frederiksberg Kommune og Slotsholmen på kort. Det er i disse områder, mange politikere og embedsmænd bor og arbejder.

Herunder er samme område, blot med kort-laget kaldet jordforurening. Jordforurening er en generel betegnelse for miljøfremmede partikler i jordbunden, hovedsageligt opstået som følge af menneskelig aktivitet. Det indikerer livsstil, og hvordan miljøet behandles.

Klik her for information om farvekoder

Lækkert på landet

Til sammenligningen er her et billede af jordforureningen på hele min ejendom.

Jeg har ingen pletter med hverken blå, rød eller lyserød på hele min ejendom. Alligevel har politikere med bopæl i Frederiksberg Kommune og på Slotsholmen utallige krav til min livsform. De fremfører, at vi står overfor en katastrofe, hvis vi landmænd ikke snart begynder at tage ansvar.

Hvem kan kaste den første sten?

Det er svært at se, at vi som medlemmer af Bæredygtigt Landbrug har en ekstraordinær forpligtigelse overfor EU og Danmark. Bæredygtigt Landbrugs medlemmer har en livsstil, hvor vi tænker over vores aftryk i naturen, og samtidig vil producere de sundeste og sikreste fødevarer, verden efterspørger.

Når nogen udpeger mig og mine aftryk i naturen som problemet, og siger vi skal ændre adfærd, fordi vi ødelægger naturen og miljøet, må det være, fordi de lever uden aftryk eller forurening. Hvordan vil en beboer i det viste kort forbedre biodiversiteten i sin have (hvis der er en) – eller kræve rent drikkevand?

Hvis dialog betyder, jeg skal rette mig efter, hvad folk kræver af mig, fordi jeg ikke passer på natur og miljø, må det være fra nogle, der selv kan efterleve det – og kan drikke vandet under sig selv.

Bæredygtigt Landbrug er klar til at tage dialogen, og vi inviterer gerne kritikere hjem på vores landbrug, så de selv kan få syn for, at vi behandler naturen forsvarligt.

Alle kort er fra arealinformation.miljoeportal.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top