Dansk landbrug er en kæmpe succes

Vi er fødevareproducenter, som driver vores erhverv på faglig og forsvarlig vis - lyder det fra BL's formand efter kritik af landbrugets kemi i Viborg Stifts Folkeblad

Flemming Fuglede Jørgensen

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken

Søren Gytz Olesen ytrer sig i Viborg Stifts Folkeblad den 12. marts om mit læserbrev vedrørende blandt andet sprøjtefri zoner.

Jeg skal ikke gå ind i en nærmere diskussion om, hvorvidt skribenten har ret i sine forudsigelser om, at vi ”på et tidspunkt har et landbrug, der er helt økologisk”. En lidt naiv forestilling, synes jeg, fordi vi så vil kunne producere fødevarer til langt færre mennesker end i dag – men lad det nu ligge. At jeg skulle repræsentere ”et mindretal” i dansk landbrug forstår jeg heller ikke, idet Bæredygtigt Landbrugs medlemmer dyrker halvdelen af det danske landbrugsareal. Men pyt…

Værdifulde hjælpemidler

Når Søren Gytz Olesen til gengæld benægter, at landbrugets kemi redder afgrøder fra at gå til i bl.a. insektangreb, benægter han fakta og manipulerer læserne. Vores hjælpemidler fjerner også ukrudt samt de naturlige svampe-giftstoffer, der ellers genfindes i forbrugernes mel eller dyrenes lever.

Alle landmænd bruger kemi – så vi kan producere gode fødevarer

I øvrigt bruger både konventionelle og økologiske landmænd kemi, netop for at kunne producere de sundeste og sikreste fødevarer i hele verden. Noget, vi danske landmænd faktisk er berømt for ude omkring.

Vi er fødevareproducenter, som driver vores erhverv på faglig og forsvarlig vis.

Dansk landbrug er en kæmpe succes – hvilket Søren Gytz Olesen også burde anerkende.

(Indlægget har også været bragt i Viborg Stifts Folkeblad).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top