Stop misinformation, kære ministerium!

Den danske fortolkning om reduktion i kvælstofudledningen kan ikke hænges op på EU

20180301baeredygtigt-personale026

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Borupgård, Løkken

EU stiller ikke krav om, at der skal ske en reduktion af kvælstofudledningen i Danmark. Derimod kræves det, at der skal opnås god økologisk tilstand.

Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug har i årevis kæmpet for at rette denne forkerte opfattelse, der har rod helt op i Miljø- og Fødevareministeriet.

På ministeriets hjemmeside har der siden januar ligget et faktaark, hvori den forkerte oplysning gentages. Men denne danske fortolkning om reduktion af kvælstofudledningen kan ikke hænges op på EU.

Lyt til de internationale eksperter

Et internationalt evalueringspanel af topforskere har for nylig slået fast, at de danske modeller, der regulerer landbrugserhvervet og er baseret på et kvælstofspøgelse, er uegnede til at regulere landbrugserhvervet efter, og panelet peger bl.a. på fosfor som et undervurderet element i de danske vandplaner.

Det er et alvorligt problem, at der spredes misinformation i ministeriets egne faktaark, når særligt disse dokumenter må forventes at blive brugt direkte i medierne.

Oplysning må trækkes tilbage

Bæredygtigt Landbrug har anmodet ministeren om, at faktaarket trækkes tilbage.

Vi forventer, det sker snarest, og at ministeriet fremover vil handle ud fra de anbefalinger, det internationale ekspertpanel gav allerede sidste efterår.

(Indlægget har også været bragt i flere medier). 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top