Det er ikke fatalt at fejle – det er fatalt ikke at turde fortsætte!

Bæredygtigt Landbrugs andet sommermøde fandt sted tirsdag på avlscenter Eskegaard nær Haderslev. Kernen i formandens åbningstale var den store vandplansretssag, der har samlet de danske landbrugsorganisationer

flemming

Foreningsformand Flemming Fugledes åbningsoplæg til Bæredygtigt Landbrugs sommermøde i det sønderjyske understregede foran cirka 200 fremmødte vigtigheden af, at et samlet dansk landbrug står sammen mod uretfærdighed:

”Alle danske landbrugsorganisationer må se i øjnene, at vores modstandere bruger selv den mindste sprække. Nu gælder det vores erhvervs overlevelse – og vi må og skal stå sammen!”

Han lagde vægt på, at selv L&F har set det nødvendigt at bi-intervenere i sagen om vandområdeplanerne. Landbrugsorganisationernes advokater har haft tæt samarbejde i Vestre Landsret.

Det har nyttet og virket. Kammeradvokaten havde meget svage argumenter og var direkte fræk i sin procedure, hvor hun tyede til løgne. Formanden har klaget over begge dele til miljø- og fødevareministeren.

Ingen vej tilbage

I det hele taget går det godt i den juridiske afdeling. Bæredygtigt Landbrug har fået lov til at køre en gødningsstraffesag for Højesteret.

Sagen skal, for at blive godkendt til dette, have rimelig chance for at vinde, samt have principiel karakter.

Formanden citerede således Winston Churchill for ordene: ”Det er ikke fatalt at fejle, det er fatalt ikke at turde fortsætte!”

Nye tider undervejs

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har inviteret landbrugsorganisationerne til møde for at finde ud af, hvordan man bedst regulerer landbruget.

”Vi blev enige om at sende dem med forstand på det: Alfred Tværsig Olesen, Bente Andersen, Troels Toft og Gustav Garth-Grüner”, sagde Flemming Fuglede og fortsatte:

”Mødet blev afholdt klokken 17 i dag – der er hul på bylden. Embedsværket har IKKE den endegyldige sandhed,” lød det.

Fornøjelig alvor

Flemming Fuglede fortalte desuden, at han sætter stor pris på sommermøderne, der er blevet en vigtig hjørnesten i kontakten mellem foreningens medlemmer og dens ledelse.

Men det er nødvendigt at tale om politik og lovgivning.

”Vi mødes på gårdene herude, hvor vi har hele vores liv. Men om vi kan lide det eller ej, er der politik på alle hylder i dag. Det hjælper ikke, at vi er blandt de bedste og dygtigste i verden. Det hjælper ikke, at konsulenter fortæller os, vi er blandt de bedste og dygtigste i verden – hvis vi ikke er politisk frie,” lød det fra formanden.

Udover formanden talte også kommunikationschef Christian Ingemann, juristerne Nikolaj Schulz og Maiken Bak Jensen, bestyrelsesmedlem Peter Bohsen, faglig direktør Jørgen Evald Jensen, advokat Hans Sønderby og direktør Hans Aarestrup.

Jørgen Jørgensen, afgående bestyrelsesmedlem i foreningen, blev hædret med en gave. Derudover modtog æresmedlem Jens Peter Aggesen æresnålen magen til den, Erik Ugilt Hansen modtog ved mandagens sommermøde i Nordjylland.

Husk årets tredje og sidste sommermøde onsdag på Borreby Gods på Sjælland.

Af Anders Lei, journalist@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst) & Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk (foto)

Scroll to Top