EU-kritisk lys på vandplanerne, tak!

Er det ikke i offentlige myndigheders interesse at få slået fast, om man implementerer korrekt, spørger BL-formand Flemming Fuglede

20180301baeredygtigt-personale028

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken

Vandområdeplaner risikerer på formålsløs vis at lægge store dele af dansk landbrug brak og vil koste såvel erhvervet som samfundet dyrt. Derfor har et samlet dansk landbrug – bl.a. organisationerne Bæredygtigt Landbrug samt Landbrug & Fødevarer – sagsøgt den danske stat. Den 22. august afgør Vestre Landsret, om sagen skal sendes videre til EU-Domstolen.

Nye afsløringer i retten

Ved de to dages retsmøder i landsretten forleden blev det lag efter lag afdækket, hvordan dansk landbrug i årevis er blevet reguleret på et forkert fundament. Vi vidste i forvejen, at man i Danmark har undladt borgerinddragelse og lovpligtige konsekvensberegninger, men i retslokalerne i Viborg kom endnu flere afsløringer frem: Eksempelvis undlod staten i forbindelse med en høring i 2013 at oplyse om alle konsekvenserne for landbruget, selv om Københavns Universitet havde foretaget beregninger, der viste alvorlige konsekvenser for erhvervet.

Den danske implementering af EU’s regler strider ikke alene mod almindelig anstændighed men helt åbenlyst også mod EU’s regelsæt, der bl.a. kræver nødvendige konsekvensvurderinger. Derfor må vi nu have EU’s kritiske øjne til at vurdere den danske måde at gøre tingene på – og det kan da godt undre, at Kammeradvokaten (og dermed Miljø- og Fødevareministeriet) kæmper med næb og kløer for at undgå at få EU-Domstolens vurdering. Er det ikke i offentlige myndigheders interesse at få slået fast, om man implementerer korrekt?

Historisk at et erhverv beder om at blive målt og kontrolleret

Danske landmænd er uden tvivl de mest miljøbevidste i verden. Vi forlanger at blive bedømt ud fra målinger, ikke myter og skrøner – det er historisk, at et helt erhverv beder om at blive målt og kontrolleret!

Det nytter ikke at skyde gråspurve med kanoner. Vi vil reguleres juridisk og fagligt korrekt og accepterer ikke krav om kvælstofreduktioner, når næringsstoffer ikke udgør noget miljøproblem i langt de fleste områder.

(Indlægget har også været bragt i flere medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top