En vandet Aarhus-historie

Vore afgrøder tørster og går til - alligevel er det åerne, der vandes i Aarhus...

20180301baeredygtigt-personale023

Af Peter Rosendal, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Knudsbølvej 31, Jordrup ved Kolding

Vandværkerne opfordrer folk til at bruge vand med omtanke – i Aarhus betyder det, at man pumper grundvand direkte ud i åerne – for fiskens skyld. Det kunne man læse forleden i Morgenavisen Jyllands-Posten.

16 steder i landet er der deciderede vandingsforbud, alle steder opfordres folk til at tænke sig om, når man bruger vand. Vore afgrøder tørster og går til, alligevel er det åerne, der vandes i Aarhus. Dels for fiskens skyld – mon ikke de fleste allerede er søgt væk – og fiskeyngel kunne vel strengt taget sættes ud et andet sted, hvor der er vand. Dels for at undgå, at forurenet vand trænger ind i selve vandforsyningerne. Hermed erkender kommunen, at når spildevand ikke fortyndes af åvand og vand fra markernes dræn, er der et forureningsproblem. Det var da bedre at få styr på spildevandet – end at spilde grundvand på at fortynde det.

Kommunens fokus på vandstanden i åerne må også betyde, at næste gang vandstanden er for høj og truer med at oversvømme drænudløb og nærliggende arealer, vil kommunen skride ind og iværksætte effektiv oprensning.

(Indlægget har også været bragt i Morgenavisen Jyllands-Posten).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top