Lidegaard på gyngende grund

Kender Bo Lidegaard andre erhverv, der ligefrem forlanger at blive målt - spørger Flemming Fuglede Jørgensen

20180301baeredygtigt-personale028

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Borupgård, Løkken

Bo Lidegaard, tidligere ambassadør, tidligere chefredaktør på Politiken og medlem af Tænketanken Frej, bevæger sig på gyngende grund, når han udtaler sig om landbruget.

Det er han også selv klar over i en artikel i Landbrugsavisen, for hver gang han bliver konfronteret med sine udtalelser, siger han behændigt: ”Det er ikke op til mig at afgøre, jeg siger bare, at det virker sådan, og begge parter har nok ret”. Det ville klæde ham, der også er dr.phil. i historie, at sætte sig bedre ind i forholdene.

Ikke landbruget der vildledte

Bo Lidegaard trækker en gammel død hest af stalden, når han beskylder landbruget for fusk i forbindelse med Landbrugspakken. Alle målinger siden Landbrugspakkens virkeliggørelse har jo netop vist, at udledningen af næringsstoffer er faldende, som landbruget forudså ville ske – og ikke stigende, som forskerne havde beregnet sig til. Alligevel tillader Bo Lidegaard sig at insinuere, at det var landbruget, der fuskede.

Lidegaard angriber også Bæredygtigt Landbrugs kampagner – men BL har blot argumenteret for, at faglighed skal vinde indpas i reguleringen af landbrugserhvervet. Er det mon det, der falder Lidegaard for brystet?

Hvem er det lige, der forlanger faglighed?

Han gentager, at landbruget skal kunne dokumentere, at man har styr på miljøbelastningen.

Ja, hr. Lidegaard – det er derfor, vi kæmper for målinger og ikke beregninger. Kender hr. Lidegaard andre erhverv, der ligefrem forlanger at blive målt??? Det er derfor, vi taler på faglighedens grundlag – det ville klæde Lidegaard at gøre ligeså i stedet for blot at kolportere udokumenterede, frelste synspunkter og dække sig ind under, at ”det siges i debatten”.

Kæmp med åben pande og dine meningers mod, hr. Lidegaard, hvis du vil bevæge dig ind på et fagligt område.

(Indlægget har også været bragt i flere medier. Du kan læse artiklen med Bo Lidegaard HER).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top