Betyder mavefornemmelse virkelig mere end faglighed?

Selvfølgelig bør lovgivning og regler hvile på et fagligt solidt fundament, skriver landmand Bo Ritterbusch

ritterbusch-1

Af Bo Ritterbusch, medlem af Bæredygtigt Landbrug og folketingskandidat (LA), Korupvej 10, 9560 Hadsund

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) afviste på et offentligt møde med landmænd forleden at droppe pesticidafgifterne:

”I har ret i meget af det, I forklarer om pesticiderne, men det hjælper ikke noget, for hele sagen er afgjort af folks følelser”, lød det.

Hvad afgør egentlig lovgivningen?

Jeg er mildest talt forundret over ministerens udmelding. Hvis den skal tages for gode varer, kan samtlige landbrugsorganisationer afskedige de fleste faglige medarbejdere – for ligegyldigt hvad de måtte komme frem til, er det øjensynligt politikernes mavefornemmelse for, hvad vælgerne måske vil have, der afgør den lovgivning, landbruget bliver underlagt.

Staten vil kunne spare mange eksperter i Miljøstyrelsen – der jo ellers godkender landbrugserhvervets planteværnsmidler med henvisning til, at disse midler er ganske ufarlige for både drikkevand, mennesker og dyr.

Årtiers forsøgsarbejde kan vi tilsyneladende også kaste på møddingen. Det kan ikke bruges til noget. Faglighed bekymrer vi os ikke længere om.

Skal vi til at hyre følelses-eksperter?

Vi bør åbenbart i stedet ansætte folk, som ved, hvad der rører sig i den brede befolknings følelsesregistre. Det kunne være typer som Christine Feldthaus, Anne Glad eller Henrik Byager. Som erhverv må vi ”komme ind i kampen” og belave os på, at hvad der er opportunt i dag, ikke nødvendigvis er god latin i morgen, hvis den brede mavefornemmelse ændrer sig…

Retfærdig regulering, tak!

Ellers tak. Selvfølgelig bør lovgivning og regler hvile på et fagligt solidt fundament. Dermed kan vi danske landmænd blive reguleret retfærdigt her i verdens mest miljøvenlige landbrugsland!

(Indlægget har også været bragt i en del medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top