BL-direktør: Skuffende, at ministeren ikke vil fjerne pesticidafgifter

Det er håbløst at drive virksomhed, når reglerne baseres på følelser og gisninger, lyder det fra Hans Aarestrup

Hans Aarestrup

”Det er jo totalt absurd, når ministeren indrømmer, at hele sagen om pesticidafgiften er afgjort af folks følelser. Han giver landbruget ret i meget af det faglige og saglige, men vil samtidig ikke gøre mere ved det”, siger Hans Aarestrup.

Reaktionen kommer efter, at miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) mandag mødte 210 landmænd fra Region Midt og en håndfuld nysgerrige fra hans valgkreds i Aarhus ved et åbent møde i Søften.

Om pesticidafgiften havde ministeren dette at sige til landmændene: “I har ret i meget af det, I forklarer om pesticiderne, men det hjælper ikke noget, for hele sagen er afgjort af folks følelser. Derfor piller jeg ikke ved den afgift – som desuden virker, uanset hvad I siger”.

Det skriver Landbrugsavisen.

Flertallet bestemmer

Ligesom på det nylige møde på Agerskov Kro slog Jakob Ellemann-Jensen fast, at han som folketingspolitiker bliver nødt til at kunne tælle til 90 – samt lytte til vælgerne og befolkningen.

Og der er ikke opbakning til at fjerne pesticidafgiften.

“I gør det rigtig godt, I er nogle af verdens dygtigste landmænd. Det skal I være stolte af, men I skal lære at lytte til folks følelser og arbejde med dem, når I skal tale med resten af samfundet”, sagde han.

Vågn op!

Det nytter bare ikke noget, når man driver virksomhed i den virkelige verden, mener Hans Aarestrup.

”Landbrugsarbejde foregår i den virkelige verden. Vi arbejder med faglighed og saglighed. Det, vi gør, er baseret på videnskab. Det er håbløst at drive virksomhed, når reglerne baseres på følelser og gisninger”, siger BL-direktøren.

Bæredygtigt Landbrug vil fortsat kæmpe for at få den urimelige pesticidafgift fjernet. Afgiften findes ikke i andre EU-lande og er både konkurrenceforvridende og uretfærdig.

Du kan læse artiklen fra Landbrugsavisen HER

Af Anders Lei, journalist@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top