Landmænd og fiskere må stå sammen

Vores to gamle og stolte erhverv døjer med de samme udfordringer og forlanger begge at blive reguleret som vores kolleger i udlandet: Fagligt og juridisk korrekt

20180301baeredygtigt-personale028

Af Flemming Fuglede Jørgensen, formand for Bæredygtigt Landbrug, Trudslevvej 58, Løkken

Det Radikale Venstre var engang kendt som et seriøst parti. Det gælder tydeligvis ikke længere indenfor miljøpolitikken.

I den nyeste udgave af FiskeriTidende udtaler Rasmus Helveg Petersen minsandten, at ”fiskerierhvervets største trussel er landbrugets udledning af kvælstof i farvandene”.

Landbruget har halveret kvælstofudledningen

Måske nogen burde fortælle den radikale politiker, at dansk landbrug de seneste år har halveret kvælstofudledningen – samtidig med at vi har øget produktionen ganske betragteligt. Få erhverv er så innovative og omstillingsparate som det danske landbrug, der i øvrigt er verdensberømt for sin miljøvenlighed.

Man kan diskutere kvælstofs betydning for vandmiljøet – idet ingen andre lande end Danmark fokuserer så ensidigt på stoffet i sin miljøregulering. Hvad der ikke kan diskuteres, er at blot cirka 5 % af al kvælstoffet i de danske farvande ifølge Dansk Hydraulisk Institut kommer fra dansk landbrug!

Hvem er det lige, der lever i pagt med naturen?

Rasmus Helveg Petersen og andre burde holde sig for gode til at forsøge at så splid mellem landbrug og fiskeri.

Vores to gamle og stolte erhverv døjer med de samme udfordringer og burde tværtimod stå sammen. Vi forlanger således begge at blive reguleret som vores kolleger i udlandet: Fagligt og juridisk korrekt – ud fra fakta og målinger fremfor luftige teorier og teoretiske beregninger.

Naturen er en del af landbruget og fiskeriet, som landbruget og fiskeriet er en del af naturen. Derfor vil vi gerne have lov til at producere fødevarer til det meste af verden – uden at en Kloge-Aage fra stenbroen skal belære os om, hvordan vi bør leve i pagt med miljøet.

(Indlægget har også været bragt i en del medier).

2 kommentarer til “Landmænd og fiskere må stå sammen”

  1. Carsten Dyhr-Nielsen

    Det var ment som en kommentar til jeres facebook indlæg, men hjemmesiden giver ikke længere mulighed for at slette en kommentar.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top