Vegansk kost skader børn

Lad os håbe, at sundhedsadvarslerne får mange af de naive veganere til at tage vare på deres børn og servere kød og mælk under opvæksten

20180301baeredygtigt-personale044

Af Rasmus Dalsgaard, chefredaktør for Maskinbladet

Sundhedsmyndighederne og læger er endelig kommet på banen i den absurde debat om at fravælge animalske produkter i kosten og udelukkende leve vegansk.

Eksperterne fastslår, at den veganske kost er farlig for børn.

I et indslag på TV2 fremgik det forleden, at lægerne allerede har set eksempler på børn, der indlægges med skader på grund af vegansk kost, som deres forældre har påtvunget dem.

Seriøse bivirkninger

Alvorlig blodmangel, slaphed og ligefrem hjerneskader og epilepsi med risiko for, at børnene bliver udviklingshæmmede, er nogle af de grusomme konsekvenser, som lægerne peger på, når de nyreligiøse veganere forhindrer deres børn i at få en sund og alsidig kost.

Sundhedsstyrelsen advarer om, at det er svært at sikre barnet en optimal vækst på vegansk kost uden kød og mælk.

TV2 havde derfor talt med en lille veganerfamile – far, mor og en baby.

Det var næsten uhyggeligt at se interviewet med den lille veganerfamilie, som ikke vil anerkende problemerne i deres valg af unaturlig, ensidig kost til sig selv og deres børn.

“Fuldstændig overbevist” – imod alle kendsgerninger???

Moren til det lille barn sagde, at hun er “fuldstændig overbevist om”, at den veganske kost er bedre for hendes barn. Hun tror ikke på problemerne, når bare man sætter sig ind i, hvordan man sikrer alle de livsnødvendige ingredienser i en kost, hvor de naturlige kilder er fravalgt.

Nej, hun tror ikke på kendsgerningerne. Men hun tror på den veganske kost. Og netop ordet “tro” er centralt, for der er tale om rendyrket nyreligiøs tro, og den slags skaber som altid en vis blindhed over for kendsgerninger.

Moren sagde, at hun syntes, det ville være mærkeligt, hvis hendes barn skulle have kød, når hun og kæresten nu har valgt at leve vegansk. Med andre ord skal barnet lide under – og risikere at blive udviklingsskadet – på grund af forældrenes tro.

Historien melder ikke, om familien har valgt deres tro ud fra falske forestillinger om dyreetik, klima eller måske sundhed. Men uanset baggrunden er resultatet ifølge den faglige ekspertise farlig for barnet.

Hykleriet blev udstillet

Hykleriet blev i øvrigt udstillet i indslaget, hvor moren sad med overtatoverede arme. Har hun aldrig tænkt på mulige bivirkninger af den blæk, hun har ladet injicere i sin hud? Hvor mange af blækfarvernes indholdsstoffer er vandret gennem navlestreng og modermælk over til barnet?

Lad os håbe, at sundhedsadvarslerne får mange af de naive veganere til at tage vare på deres børn og servere kød og mælk under opvæksten.

(Indlægget har også været bragt som leder i den trykte udgave af Maskinbladet og på www.maskinbladet.dk. Originalversionen kan du læse HER. Skribenten har sagt god for, at teksten ligeledes gengives på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

1 kommentar til “Vegansk kost skader børn”

 1. Torben Lindholst

  BL har tidligere prøvet at udtrykke sig gennem eventyrlige fortolkninger.
  Så det er vel OK med en julehistorie, sådan en med en drillenisse? Ellers må i godt slette den. Det dør jeg ikke af.

  Har du hørt at de i Århus Kommune skal til at æde kål og den slags.
  Fy for den lede.
  Og ved du hvad, så må de da også skulle æde kål på rådhuset.
  Ja, og så skriver ham den kloge Rasmus fra Maskinbladet at det er lige før, at man kan dø af at æde alle de blade.
  Nå tror du det, hm… så kan det være, at alle de der vandfolk på rådhuset dratter om som fluer og vi ikke høre mere til sprøjteforbud ved de fejl placerede vandboringer.
  Det er f… smart. Men tror du det er nødvendigt at vi så skal stemme på socialdemokraterne. Det er jo dem som vil tvinge kål i hovedet på bleg-fiserne på rådhuset
  Ja det kan vi s… blive nødt til, for nu er den helt gaggelak med han Jacob Ellemann. Han er den un-de-me- sprøjte-mig begyndt at blande sig i noget han ikke har en ski forstand på.
  Det har du fuldstændig ret i, ku han da ikke bare holde sig til at gnaske bacon, sån….. et kålhoved.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top