BL-møde hos NutriFair: Fokus på landbrugets juridiske kampe

Chefjurist og landbrugsjurist fortæller om henholdsvis vandløb og myndighedskontrol, når Bæredygtigt Landbrug inviterer til møde i messecenteret i Fredericia

20180301baeredygtigt-personale042

Emnet er de juridiske opgør, som Bæredygtigt Landbrug tager på medlemmernes vegne, når BL inviterer til møde torsdag den 17. januar.

Det sker i forbindelse med primærlandbrugets store messe i Fredericia, NutriFair, der afvikles både onsdag den 16. og torsdag den 17. januar.

BL-mødet om torsdagen er åbent for alle interesserede og finder sted i lokale K1 i Messe C Fredericia. Dørene åbnes fra kl. 12.30, og i lighed med tidligere år bydes der her på en sandwich plus en øl eller vand op til mødet – samt efterfølgende på kaffe, te og vand inde i lokalet.

BL’s bestyrelsesmedlem Peter Bohsen byder velkommen kl. 13, og herefter får såvel BL’s chefjurist Nikolaj Schulz som landbrugsjurist Trine Trærup Olsen fra advokatfirmaet Sønderby Legal ordet.

Vær opmærksom på de lokale vandløb

Nikolaj Schulz beretter om emnet ”Vandløb – hvad kan jeg gøre juridisk?”. Problemer med eksempelvis manglende oprensning af de lokale vandløb opleves således af mange lodsejere som noget af en gordisk knude – men sagerne kan godt vindes med jura og i særdeleshed hydrologisk faglighed:

”Danske landmænd bør være opmærksomme på alle deres vandløb – man skal passe på med at komme mange år efter”, forklarer Nikolaj Schulz forud for mødet.

”Myndighedernes smertesans er ofte mere veludviklet end deres retfærdighedssans – og derfor er fokus på erstatning afgørende”, tilføjer chefjuristen.

Sådan håndterer du kontrolbesøg

Landbrugsjurist Trine Trærup Olsen vil – ovenpå en kort pause – gøre de fremmødte i K1 klogere på myndighedskontrol:

”Det, Sønderby Legal gerne vil med oplægget, er at give den enkelte landmand og dennes bisidder velegnede juridiske ”håndværktøjer” til at håndtere gængse kontrolbesøg”, siger Trine Trærup Olsen.

Til stede vil også være BL’s advokat Hans Sønderby med henblik på at besvare eventuelle spørgsmål.

Mødet forventes at slutte omkring kl. 14.45.

Du kan tilmelde dig torsdagens møde via linket HER.

Bæredygtigt Landbrug deltager også med en stand på NutriFair. Du kan finde BL på stand A-1260 både onsdag den 16. og torsdag den 17. januar, begge dage i tidsrummet fra kl. 9-17.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top