NutriFair er i fuld gang – husk BL-mødet torsdag middag!

Landbrugsmessen i Fredericia sætter rekord i antallet af udstillere, og Bæredygtigt Landbrug er naturligvis med igen

messe-1

Du kan finde Bæredygtigt Landbrug på stand A-1260, hvis du onsdag eller torsdag kigger forbi landbrugsmessen NutriFair i Fredericia.

Allerede fra onsdag formiddag var der stort rykind på standen – hvor primærlandmænd fra nær og fjern ville høre mere om BL’s kampe for bedre rammevilkår i dansk landbrug.

Kig forbi til en kop kaffe

På BL-standen er såvel medlemmer som andre interesserede velkomne til at få sig en snak med foreningens bestyrelsesmedlemmer eller ansatte over en kop kaffe.

NutriFair sætter rekord med ikke færre end 257 udstillere i 2019-udgaven. Sidste år besøgte omkring 5.000 mennesker de mange stande eller overværede et eller flere foredrag i Messe C Fredericia, og besøgstallet ventes at stige denne gang. Udover afregningspriser, pesticid-debat og den truende svinepest ventes især det britiske Brexit-kaos at blive et af messens helt store samtaleemner.

Fredericia – landbrugets by

”Vi er glade for at huse NutriFair”, fortæller Fredericia Kommunes borgmester Jacob Bjerregaard (S), som i forvejen er vant til landbrugs-islæt i fæstningsbyen:

I forvejen har bl.a. Bæredygtigt Landbrug samt Danske Svineproducenter og et Arla-ostemejeri adresse i postnummer 7000 – og nu rykker også DLG til byen, ligesom Taulov bliver hjemsted for et større logistikcenter.

”Det er vigtigt, at vi styrker dansk landbrug og fødevareproduktion, og jeg er imponeret over erhvervets måde til at innovere og hele tiden være på forkant. Her i Fredericia vil vi gerne sikre gode vilkår ikke bare for erhvervslivet som sådan men i særdeleshed for landbrugs- og fødevareerhvervet”, lyder det fra borgmester Jacob Bjerregaard.

Fokus på vandløb og myndighedskontrol

Torsdag over middag er Bæredygtigt Landbrug vært for et møde i messecentrets lokale K1 – hvor der vil være fokus på landbrugets juridiske kampe.

Efter en velkomst ved BL’s bestyrelsesmedlem Peter Bohsen vil først BL’s chefjurist Nikolaj Schulz berette om, hvordan man som landmand tackler manglende oprensning af lokale vandløb. Derefter vil landbrugsjurist Trine Trærup Olsen fra advokatfirmaet Sønderby Legal give den enkelte landmand og dennes bisidder velegnede juridiske ”håndværktøjer” til at håndtere gængse kontrolbesøg.

Gratis frokost op til mødet

Mødet om vandløb og myndighedskontrol er åbent for alle interesserede og finder sted torsdag fra kl. 13. Dørene ved K1 åbnes dog allerede kl. 12.30, hvor der bydes på en sandwich plus en øl eller vand op til mødet – efterfølgende serveres der kaffe, te og vand inde i lokalet. Mødet forventes at slutte omkring kl. 14.45.

Du kan tilmelde dig torsdagens møde via linket HER.

NutriFair i Fredericia er åben for gæster både onsdag og torsdag fra kl. 9 til 17.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst og foto)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top