Erling Bonnesen: Jeg vil kæmpe bagdelen ud af bukserne for dén landbrugspakke!

Venstres miljø- og fødevareordfører er forfærdet over melding fra rød blok – der varsler skrotning af Landbrugspakken efter et folketingsvalg

vand-land-skov-tina

”Det er en forfærdelig melding og en klar overreaktion. Den viser, at der er gået valgkamp i den”.

Sådan lyder det fra Venstres miljø- og fødevareordfører Erling Bonnesen til Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside, efter at rød blok har varslet, at man vil skrotte Landbrugspakken efter et folketingsvalg.

Til kamp for det blå flertal

”I Venstre står vi helt klart på mål for det, vi har sagt, meldt ud og gjort i forhold til Landbrugspakken. Vi vil virkelig dansk landbrug og en positiv og progressiv udvikling for erhvervet. Derfor gælder det nu om at kæmpe bagdelen ud af bukserne for at bevare det flertal i Folketinget, der vil danske landmænd og dansk landbrug det bedste”, siger han.

Bæredygtigt Landbrug har kritiseret miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) for ministerens udmelding om, at landbruget ikke skulle have gjort tilstrækkeligt for at reducere kvælstofudledningerne. Sagen er nemlig, at niveauet for kvælstofudledningen er konstant – selv om det offentlige endnu ikke har formået at sætte rammerne for de såkaldt kollektive virkemidler til at formindske udledningen.

Bonnesen enig med Bæredygtigt Landbrug

”Ministeren forholder sig til den aftale, der er indgået med landbruget om reduktion af kvælstofudledning. Det er han nødt til som minister”, forklarer Erling Bonnesen.

”Det, som jeg gerne vil understrege, er, at det her svarer til et halvlegsresultat – og at det er mere retfærdigt at blive bedømt på hele kampen. Jeg er blevet kontaktet af adskillige landmænd, som fortæller, at de er i gang med vådområder og alt muligt – men at de endnu ikke har haft mulighed for at få gennemført de projekter. Her har Bæredygtigt Landbrug helt ret. Så nej, vi er ikke i mål endnu – men det kommer vi. Og Landbrugspakken er fortsat en rigtig god aftale, som vi står bag og bakker op – og som vi vil forsvare”, lyder det fra Venstres ordfører.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

1 kommentar til “Erling Bonnesen: Jeg vil kæmpe bagdelen ud af bukserne for dén landbrugspakke!”

  1. Pingback: Pyt med vandmiljøet? | Gylle.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top