Miljøministeren klæber til taburetten med valgflæsk

Som debatten forløber lige nu, har naturen brug for et snarligt valg, så pulsen kan komme lidt ned hos politikerne...

20180301baeredygtigt-personale023

Af Peter Rosendal, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug, Knudsbølvej 31, 6064 Jordrup

Hvordan skal Hofor (Hovedstadsområdets Forsyningsselskab) og resten af Danmark sikre, at der ikke kommer Tolylfluanid og Dichlofluanid i drikkevandet?

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har på det seneste begivet sig ud i den kunst at lovgive med feelgood som faglig rådgiver. Ministeren lader som om, han med et snuptag får styr på landets drikkevand ved at give landbruget skylden for, at vi ikke har rent drikkevand – også selvom der i Hvidovre og Dragør kommuner har været store problemer med Tolylfluanid og Dichlofluanid i drikkevandet. Hvordan det er kommet derned, er der ingen, der ved. Men der er to muligheder; enten som svampemiddel i den afgrøde der har været i jorden over drikkevandsboringen, eller i den træbeskyttelse som er benyttet over jorden.

Miljøets mand har glemt miljøet

Når ministeren begynder at true med tvang og hyrdebreve til kommuner og landmænd, så må vi fra landbruget bruge samme hårde toner. Ministeren opnår aldrig den effekt af BNBO, som han forsøger at benytte som valgflæsk. Hvornår gives der maleforbud i BNBO i Hvidovre og Dragør? Ellers har det ingen virkning. Hvornår kommer ministeren med en faglig funderet tidsplan over udfasning af de midler, som er forbudt at benytte i landbruget, men stadig benyttes i f.eks. maling og overfladebehandling – og som kan ende i drikkevand?

Ministerens behandling er valgflæsk af værste skuffe. Han prøver at få det til at se ud som om, han er miljøets mand. Men han har glemt miljøet, for Boringsnære Beskyttelsesområder kan kun virke, når der forbydes at male, rense terrassemøbler, træbeskytte udhæng, vaske bilen og vaske vinduer i store områder i Hvidovre og Dragør. Men nej. Der er jo stemmer i valgflæsk.

Brug for eftertanke

Som debatten forløber lige nu, har naturen brug for et snarligt valg, så pulsen kan komme lidt ned hos politikerne, og eftertanken kan indfinde sig. De skal tage sig tid til at lytte til fagligheden i stedet for en feelgood rådgiver.

Så ud med taburet-manden og ind med en ny, der ikke udnytter naturen som valgflæsk.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i flere medier).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top