Vil du bekæmpe ukrudt mest miljøvenligt? Så brug Roundup!

Kaffe er mange, mange, mange gange giftigere end pesticider – lyder det fra en af Venstres folketingskandidater

byg-til-hjemmesiden

Af Tobias Jørgensen, folketingskandidat (V), byrådsmedlem i Kolding, Fovsletvej 21, 6580 Vamdrup

Glyphosat, bedre kendt som Roundup, er af Miljøstyrelsen vurderet sikkert og ikke-forurenende af grundvandet.

Noget, der står i skærende kontrast til Danmarks Naturfredningsforenings klima-apostelråb til himlen om, hvor farligt glyphosat er.

Myggebalsam fylder noget mere i statistikken

Rigtig mange andre stoffer finder vej til grundvandet, men det stof, der oftest kan spores, er faktisk myggebalsam. Hele 84 % af alle prøver i Europa indeholder den beskyttelse, vi putter på vores kroppe mod insekter. Det viser en italiensk undersøgelse, hvor man fik 164 prøver fra lande rundt om i Europa inklusive Danmark. Koffein er i øvrigt i 83 % af alle prøver.

I Danmark får vi i gennemsnit 19 gange den acceptable daglige dosis af gift gennem vores forbrug af kaffe, men under en 10.000-del gennem pesticider. Så den sundhedsmæssige risiko er minimal.

Et rigtigt dårligt råd at bruge ukrudtsbrænder…

I årevis har alverdens myndigheder, ofte med vi politikere i spidsen, opfordret til at bruge ukrudtsbrændere i stedet for at sprøjte med glyphosat. Det er bare et rigtigt dårligt råd, hvis man vil passe på miljøet. Regnestykker viser, at ukrudtsbrændere udleder 3.500 gange så meget CO2 som Roundup. 3.500 gange, den lader vi bare stå for sig selv…

En konklusion må være, at så længe vi mennesker har levet, har vi sat målbare spor, det vil vi også gøre i fremtiden, om vi vil det eller ej.

Min opfordring til alle landets kommuner må være: Stop med at ligge under for DN’s propaganda, og hav respekt for FN’s verdensmål nr. 12 ”ansvarligt forbrug”. Stop gas-svineriet, og vend tilbage til den miljørigtige løsning: Roundup.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i flere medier. Skribenten har ligeledes sendt teksten til Bæredygtigt Landbrug med henblik på offentliggørelse på BL’s hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top