Avisen Danmark: Ellemann er en rød klud i ansigtet på mange landmænd

Miljø- og fødevareministeren risikerer at ødelægge sin fremtid på sit forhold til dansk landbrug, fremgår det af analyse i stor avis

elleman-1

Det er langt fra kun Bæredygtigt Landbrug, der kritiserer miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V). Landbruget som sådan har et efterhånden meget anstrengt forhold til den siddende minister – som risikerer at ødelægge sin fremtid på det.

Det fremgår af en politisk analyse samt flere artikler i Avisen Danmark – fællessektionen for samtlige dagblade i den store mediekoncern Jysk Fynske Medier A/S.

Fra bekymring til frustration

”Ellemann skulle give Venstre en grønnere profil, og det tog han alvorligt. Han proklamerede på sin første dag, at han ville flytte fokus fra landbruget til miljøet, og i denne avis udtalte han senere, at han mente, det var en fordel, at han ikke var landmand. Så var linjen ligesom lagt. Men man ændrer ikke bare sådan kurs i et parti som Venstre, hvor der sidder landmænd i stort set alle ledende organer. De har med tiltagende bekymring fulgt den nye miljø- og fødevareministers ageren, og for snart to måneder siden blev bekymring til frustration”, skriver avisens politiske redaktør Thomas Funding i analysen.

Det, redaktøren hentyder til, er Jakob Ellemann-Jensens udtalelser til Berlingske om, hvor skuffet ministeren var over, at landbruget ifølge ham havde gjort for lidt for at sænke kvælstofudledningen.

”Det var en rød klud i ansigtet på mange landmænd, der mente, kritikken var populistisk og usaglig. Flere landmænd følte, at det parti, de var født ind i, vendte dem ryggen”, fortsætter Thomas Funding.

Partifæller står i kø for at kritisere ministeren

Flere navngivne Venstre-folk kritiserer i Avisen Danmark ministeren.

”Uden for citat står endnu flere klar til at fortælle, hvor gale de er på Ellemann. Det kan blive et problem for den ambitiøse venstremand, der tidligere har udtalt, at han godt en dag kunne tænke sig at blive formand for sit parti”, lyder det i analysen.

Modstand i den landbrugsvenlige del af partiet

Ikke engang næstformandsposten giver nu sig selv – hvis man skal tro analysen i Avisen Danmark:

”Flere centrale kilder er begyndt at stille spørgsmålstegn ved, om Jakob Ellemann-Jensen vil kunne tage næstformandsposten. Simpelthen fordi modstanden mod ham i den landbrugsvenlige del af Venstre er blevet for stor”, lyder det fra Thomas Funding – der er kendt som en af landets mest respekterede politiske analytikere og blandt andet er en del af panelet i programmet Besserwisserne på TV2 News.

Du kan læse hele analysen fra Avisen Danmark via linket HER.

Landbrugets kritik af ministeren fremgår ligeledes af artiklen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top