Hvorfor anerkender venstrefløjen ikke landbrugets miljø- og klimatiltag?

Vi er verdensmestre i at producere fødevarer med minimal klima- og miljøbelastning, skriver en af Venstres EU-kandidater

Photo by Markus Winkler

Af Asger Christensen (V), landmand og kandidat til Europa-Parlamentet

Jeg troede egentlig, tiden med hønsestrik-retorik fra socialister var forbi.

Den tid, hvor alle verdens problemer er landbrugets skyld med postulater om, landbruget er de store syndere, der hensynsløst sviner miljøet og ødelægger klimaet.

Oppositionsleder skyder med skarpt mod erhvervet

Men nej.

I statsministerduellen på DR1 fornylig kunne man høre Mette Frederiksen sigte med skarpt mod landbruget.

Ved paneldebatter skulle jeg høre min medkandidat til Europa-Parlamentet, SF’s Karsten Hønge, give den hele armen om, at sure landmænd altid modarbejder miljø-og klimatiltag.

Hvorfor kvitterer man ikke for det gode arbejde?

Det, som provokerer mig allermest, er at Mette Frederiksen og Karsten Hønge overhovedet ikke vil kvittere for det enorme klima- og miljøarbejde, der foregår i dansk fødevareproduktion.

Vi er verdensmestre i at producere fødevarer med minimal klima- og miljøbelastning. Hver gang der produceres en liter mælk eller et kilo kød i Danmark, sker det med minimalt klimaaftryk.

På vej til at blive klimaneutrale

Derudover har Arla og Danish Crown meldt ud, at der fra 2050 skal være klimaneutral fødevareproduktion. Men disse faktorer passer ikke ind i Frederiksens og Hønges tilgang til debatten.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i Avisen Danmark, fællessektionen for dagbladene i mediekoncernen Jysk Fynske Medier A/S. Skribenten har sagt god for, at teksten ligeledes bringes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top