Søgning til landbrugsskolerne er sød musik

Både på Nordjyllands Landbrugsskole og Gråsten Landbrugsskole stiger søgningen af elever dramatisk næste år. Nu må politikerne forbedre finansieringsforholdene, skriver Erik Høgh-Sørensen

folder-2

Af Erik Høgh-Sørensen (DF), medlem af Regionsrådet i Nordjylland, folketingskandidat

Jeg glæder mig usigeligt ved at se, hvordan søgningen til grundforløb på Gråsten Landbrugsskole stiger 20 procent i august, endda mere til EUX-delen, mens Nordjyllands Landbrugsskole oplever en stigning på 25 procent.

Vi skal være stolte af dansk landbrug

Det vil give liv på landet, og det er en af mine vigtigste politiske prioriteter. Vi kan, skal og bør være stolte af dansk landbrug.

Men lad os gå skridtet videre: Som DF-regionsrådsmedlem i Nordjylland vil jeg gerne tilbyde de unge en handel: Hvis I klarer jer godt på jeres studier, vil jeg efter bedste evne prøve at forbedre jeres finansieringsforhold, når I en dag er færdige og skal på udkig efter et landbrug.

Værn om den nye generation

Dansk Folkeparti og andre partier har allerede gjort en del.

Men hvis det for eksempel skulle vise sig, at banker og realkredit ikke helt er oppe på mærkerne med hensyn til generationsskifter eksempelvis, så rejser jeg gerne sagen politisk.

Vi skal værne om en ny og blomstrende generation af landmænd, og når de nu går på skolen, skal vi politikere gøre livet bare lidt nemmere for dem, når de engang er færdige.

(Indlægget har også været bragt som læserbrev i bl.a. Effektivt Landbrug. Skribenten har sagt god for, at teksten ligeledes bringes på Bæredygtigt Landbrugs hjemmeside).

Scroll to Top