“Et sommermøde i BL er jo lidt ligesom at være i en erfa-gruppe!”

Mette og Svend Erik Pedersen fra Tiufkær var blandt sommermøde-debuttanterne, da Bæredygtigt Landbrug tirsdag aften inviterede indenfor på Follerupgaard

Markfoto

Mette Pedersen har altid gerne villet se den imponerende Follerupgaard lidt udenfor Fredericia – og tirsdag aften fik hun chancen.

Det skete, da Bæredygtigt Landbrug inviterede til årets – og ugens – andet sommermøde. Sammen med sin mand, murer og hobbylandmand Svend Erik Pedersen, samt i øvrigt flere hundrede andre fremmødte tog social- og sundhedshjælperen fra Tiufkær ved Vejle imod tilbudet om både markvandring, spisning ved pølsevogn samt spændende indlæg fra BL’s medarbejdere. Og hun syntes om, hvad hun så og oplevede:

“Det er rigtig hyggeligt – og en god idé, Bæredygtigt Landbrug har fået at arrangere sådan nogle sommermøder. Det er jo lidt ligesom at være i en erfa-gruppe, hvor vi kan lære af hinanden”, lød det fra Mette Pedersen.

Mette og Svend Erik Pedersens søn, Jonas, arbejder til daglig på markerne ved Follerupgaard. Og Svend Erik har lavet badeværelse i staldene, efter at stedet blev overtaget af Kring-familien.

“Det var i Effektivt Landbrug, vi så annoncen om sommermødet – og så besluttede vi os for at kigge forbi i dag”, forklarede Svend Erik Pedersen, som – endnu – ikke er medlem af Bæredygtigt Landbrug.

Vi skal ikke afsløre for mange detaljer om indlæggene på sommermøde nummer to – idet både chefjurist Nikolaj Schulz, direktør Hans Aarestrup, faglig direktør Jørgen Evald Jensen samt denne artikels forfatter “optræder” igen på det sidste sommermøde på Falster torsdag aften. Men så meget kan der skrives, at det – som BL-formand Flemming Fuglede Jørgensen formulerede det – var “strengt fagligt og hyggeligt”.

De mange fremmødte på Follerupgaard blev klogere på både vandløbsbøvl, ammoniak-problemer, fosforregulering, vandområdeplaner, presseindsats og BL-medlemmernes svar i en stor spørgeundersøgelse – ligesom Bæredygtigt Landbrugs advokat Hans Sønderby Christensen fra Sønderby Legal berettede om aktuelle retslige skridt.

Sommermødet torsdag aften finder sted på Skjørringe Gods, Skørringevej 1 ved Stubbekøbing. Det er gratis at deltage – og kræver ingen forhåndstilmelding.

Der begyndes med markvandring kl. 17, inden der bydes på spisning ved pølsevognen omkring kl. 18.15. Fra kl. 19 er der velkomst ved BL-formand Flemming Fuglede Jørgensen samt spændende faglige indlæg og debat, inden der forventes afslutning omkring kl. 21.45.

Det vil være en god idé for en sikkerheds skyld at medbringe egen stol – viser erfaringerne fra de to første velbesøgte sommermøder i Løkken og Fredericia.

Du kan læse mere om Bæredygtigt Landbrugs sommermøder HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk (tekst), og Jens Sillesen, jsi@baeredygtigtlandbrug.dk (foto)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top