Bornholm blomstrer

Blomsterstriber tiltrækker bier på solskinsøen – hvor også skoleeleverne bliver opmærksomme på den forskel, de små insekter gør i naturen

fotoet

Den forgangne sommer har budt på masser af blomsterstriber på Bornholm – som følge af projektet #BornholmBlomstrer.

Det har givet både glæde, liv samt mulighed for at plukke en smuk buket fra den bornholmske natur. Og blomsterne er ikke kun til glæde for turister og lokale – blomsterstriberne har vist sig at tiltrække flere bier, end grøftekanter og brakarealer normalt gør.

Viden bragt hjem til elevernes familier

Derudover har skoleelever på Bornholm lært at kende forskel på de forskellige insekter – ligesom ungdommen nu er bevidst om, at man ikke behøver at være bange for bier.

”Flere af eleverne har også bragt den viden videre hjem til deres familier, som måske heller ikke har været opmærksomme på den forskel, bierne gør i naturen”, siger lærer Nina Gjettermann fra Rønne Privatskole.

75.000 kvadratmeter med blomster

Bag projektet står bl.a. Dansk Planteværn – paraplyorganisationen for danske pesticid-producenter og -importører – samt Friluftsrådet og den lokale landboforening på Bornholm. ”Bornholm Blomstrer” har i 2019 udsået, hvad der svarer til 75.000 kvadratmeter med blomster.

Ved at se videoen herunder kan du blive klogere på projektet.

Please accept statistikker, markedsføring cookies to watch this video.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top