Forskere: Brug for GMO-planter

Genmodificerede afgrøder kan bidrage væsentligt til at skabe en bæredygtig fødevareproduktion i Europa, lyder det

mark

Ingen forskning har fundet indtagelse af GMO-manipulerede fødevarer forbundet med nogen risiko for mennesker. Alligevel har EU som følge af en udtalt frygt i befolkningen indført strenge regler for, hvordan en genmanipulation må finde sted.

Nu appellerer ikke færre end 177 planteforskere fra EU-landene til den nyvalgte EU-kommission og Europa-Parlamentet om at ændre reglerne om GMO – således at det bliver muligt at anvende den nyeste teknologi, den såkaldte CRISPR-metode, til at forbedre planternes egenskaber. Det er vigtigt, skriver forskerne i det åbne brev – fordi genmodificerede afgrøder kan bidrage væsentligt til at skabe en bærbar fødevareproduktion i Europa og give planterne egenskaber, så de kan klare de ændrede klimaforhold.

Hjemmesiden www.indblik.net beskæftiger sig med sagen, dén artikel kan du læse HER.

Indblik.net sætter fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top