Svineproducenter glæder sig over salget af Tulip UK

Vi er da rigtigt glade for, at Danish Crown trods alt lyttede til en svineproducents snusfornuft, konstaterer formand Kim Heiselberg

Formand for Danske Svineproducenter

”Vores bestyrelsesmøde fik et særligt festligt islæt, da nyheden om Danish Crowns salg af Tulip i England tikkede ind, lige som vi afholdt bestyrelsesmøde”.

Det fortæller Danske Svineproducenters formand, Kim Heiselberg, i en pressemeddelelse udsendt fra foreningens bestyrelsesmøde i Fredericia.

”Sælg lortet!”

”Danish Crown har lige netop gjort det, som min forgænger Torben Hauskov opfordrede til for halvandet år siden, da han udtalte sælg lortet”, smiler han. 

Den daværende formands lidt ublide opfordring til salg af Tulip i England var noget, som Danish Crown på det tidspunkt afviste, og det var en udtalelse, som Torben Hauskov også fik meget kritik for.

”Men vi er da rigtigt glade for, at Danish Crown trods alt lyttede til en svineproducents snusfornuft”, konstaterer Kim Heiselberg.

Bedre afregning?

Han fortæller, at når Danish Crowns beslutning vækker så stor glæde i foreningen, er det naturligvis, fordi det altid vil være sund fornuft at skære ”det rådne kød” fra det gode.

”Det er langt, langt bedre at tage et tab ved salget på 500 mio. kr. én gang for alle end at blive ved med at afholde et løbende årligt milliontab, som vi nu har været vidner til i en årrække. Af samme årsag forventer vi naturligvis også, at salget af det tabsvoldende led på længere sigt vil komme til at bidrage positivt til vores afregning”, slutter Kim Heiselberg.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top