DF: Landmænd bør have ros i stedet for skældud

Lise Bech vil kæmpe for, at landbruget ikke bliver overreguleret af EU-regler og dermed får svækket sin konkurrenceevne

høst hvede august 19 -

Landbrugslovgivning i Danmark bør baseres på fakta, ikke på følelser.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis miljø- og fødevareordfører Lise Bech – som i kommende forhandlinger om fremtidens landbrug vil have fundet den rette balance mellem at tage hensyn til klima og miljø samt erhvervets konkurrenceevne.

Ordentlige rammebetingelser

”Der skal være ordentlige betingelser for den danske landmand sammenlignet med konkurrenterne i de øvrige EU-lande. Derfor er det vigtigt, at vi ikke implementerer mere EU-lovgivning end højest nødvendigt og derved får så stramme regler, at landmændene rykker deres produktion uden for landets grænser”, siger Lise Bech til AgriWatch – og påpeger, at sker det, vil den danske klimapolitik falde til jorden.

Landmanden har allerede gjort meget

”Jeg vil blive ved med at kæmpe for, at landbruget får bedre rammevilkår og bliver behandlet fair. Det synes jeg ikke, at landmændene gør i den nuværende klimadebat. De bliver konstant slået oveni hovedet og får skæld ud for at være de helt store syndere i stedet for at få ros for, at flere af dem af egen fri vilje allerede har gjort meget”, lyder det.

Du kan læse hele artiklen hos AgriWatch HER – hvilket dog kræver abonnement.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top