Enhedslisten vil fjerne den private ejendomsret

Cepos-direktør Martin Ågerup sætter i video kritisk fokus på venstrefløjspartis holdning til grundlovssikret rettighed

gård-bornholm

Det er ikke noget, de skilter åbenlyst med i Enhedslisten. Men venstrefløjspartiets holdning er klar:

Du bør fratages din ret til at eje ting.

En landmand eller to kunne nok fristes til at erindre dette, når Enhedslisten i ny og næ fremlægger udspil på landbrugsområdet. For eksempel om “udtagning” af privatejet jord – eller “omlægning af landbrugsjord til skov”…

Direktøren for den borgerligt/liberale tænketank Cepos, Martin Ågerup, analyserer i en aktuel video Enhedslistens principprogram og konkluderer bl.a., at partiet går ind for nationalisering af private virksomheder. Og ikke nok med at staten skal kunne overtage private produktionsvirksomheder såsom landbrug: Den grundlovssikrede rettighed, ejendomsretten, skal ifølge partiet fjernes.

Vigtigt med grundlovssikret rettighed

”Den private ejendomsret hører op med at være en rettighed, hvis den ikke er grundlovssikret”, forklarer Martin Ågerup i videoen.

”Enhedslisten vil med et fingerknips kunne tage alt, hvad du ejer, fra dig, hvis de får deres vilje med en ny grundlov”, tilføjer han.

Venezuela bør nok ikke efterlignes

Cepos-direktøren fortæller i videoen også om nogle af de erfaringer, diverse socialistiske regimer som Venezuela har haft med at nationalisere det private erhvervsliv. Mildt sagt ikke ligefrem erfaringer, der synes værd at efterligne.

Du kan se hele videoen med Martin Ågerup via linket HER. Cepos-direktøren har tidligere holdt et oplæg på Bæredygtigt Landbrugs generalforsamling, dén video kan du se HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top