Af Poul Vejby-Sørensen, cand.agro. og ekstern faglig rådgiver, Bæredygtigt Landbrug
Professor Jørgen Dejgård Jensen, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet, skriver på Altinget, at lokale fødevarer kan booste salget af økologi.
Kunne KU-professoren ikke starte med at overveje, om det overhovedet er en god idé at ”booste” økologien?
At politikere kan kombinere uforenelige krav om fordobling af økologien og krav om 70 % reduktion af klimagas-udledningen taler sit tydelige sprog om den manglende fornemmelse for naturvidenskab på Christiansborg.
Men at en professor trasker i hælene på politikerne er mildest talt overraskende.
Han burde lytte til sine internationale kolleger
Økologiske fødevarer udleder langt mere CO2 – 50-70 % mere – end gode konventionelle fødevarer. Det er videnskabeligt dokumenteret af KU-professorens udenlandske kolleger.
Der er aldrig dokumenteret håndgribelige, analyserbare fordele ved økologisk mad.
Der sælges kun en tiendedel økomad, selv om der i mere end 30 år har været postet milliarder i projektet.
Merpris på grund af konkurrenceforvridning
Situationen er så grotesk, at forbrugerne ofte må betale en merpris for at købe konventionel mad i supermarkedet, fordi der drives konkurrenceforvridende prispolitik for milliarder.
Det hele drives af faktafri og ofte helt uansvarlig propaganda.
(Dét indlæg, som Poul Vejby-Sørensen reagerer på, kan du læse via linket HER).