”Markedsøkonomien skal løse klimaproblemet!”

Det undrer klimaøkonom og analysechef i CEPOS, at danske politikere taler så meget om danske løsninger

Photo by Markus Winkler

Lad de markedsøkonomiske kræfter løse klimaproblemet. Det er den eneste vej at gå, hvis man vil gøre noget for klimaet i stedet for blot at høste billige politiske points.

Sådan lyder det fra Otto Brøns-Petersen, klimaøkonom og analysechef i den borgerligt/liberale tænketank Cepos – som opfordrer til at sætte en pris på skadevirkningerne af CO2-udspillet og forlange, at udlederne betaler prisen.

Internationale løsninger kræves

Otto Brøns-Petersen mener, at danske politikere agerer uhensigtsmæssigt i deres metoder til at mindske CO2-udslippet for at bidrage mindre til klimaændringerne. Det undrer ham, at politikerne taler så meget om danske løsninger:

”Det er besynderligt, for netop denne opgave er meget naturlig for EU at løse – klimaproblemet er jo grænseoverskridende, og EU er part i Paris-aftalen – det er Danmark ikke – og her bør man helt oplagt finde europæiske løsninger. Danske politikere kunne gøre meget mere nytte ved at få truffet nogle beslutninger i EU frem for at føre national politik, som om verden ikke fandtes,” siger Otto Brøns-Petersen til hjemmesiden www.indblik.net.

Lignende melding fra Bæredygtigt Landbrugs direktør

Meldingen fra Otto Brøns-Petersen går fint i tråd med nylige udtalelser fra Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup – som i fredagens landbrugstillæg i Jyllands-Posten opfordrede danske politikere til at se på klimaudfordringen som et globalt og ikke som et lokalt problem. Dét kan du læse mere om HER.

Flere historier med interesse for landbruget

Hjemmesiden Indblik.net – der bringer artiklen om CEPOS-chefen – sætter dagligt fokus på blandt andet det offentliges anvendelse af skatteborgernes penge, den enkelte borgers frihed i forhold til stat og kommune, årsagen til klimaforandringerne, det private erhvervsliv som selve grundlaget for velfærdsstaten – samt på målinger/følelser i relation til regulering af landbruget.

Du kan læse hele interviewet med Otto Brøns-Petersen HER.

Af Christian Ingemann Nielsen, cin@baeredygtigtlandbrug.dk

Scroll to Top